Мистерия: Монолити се появяват на различни места по света

Съобщава се за три открити съоръжения, потребителите в мрежата очакват още

Метални монолити се появяват мистериозно из различни места по света. Първо странният паралелепипед беше забелязан в пустиня в щата Юта. Той беше „открит” в средата на ноември от местните власти, които прелитали над пустинята с хеликоптер.  

Новината за находката бързо се разпространи в социалните мрежи. Много потребители откриха прилики с причудливите извънземни монолити във филма "2001: Космическа одисея" на Стенли Кубрик. Други от тях забелязаха прилика с авангардните творби на Джон Маккракън - американски скулптор, живял известно време в съседния щат Ню Мексико и починал през 2011 г. Неговият син Патрик Маккракън наскоро сподели пред в. "Таймс", че баща му му е казал през 2002 г., че "би искал да остави произведенията си на изгубени места, за да бъдат открити по-късно". По-рано през седмицата Дейвид Цвирнер, законният представител на Маккракън, заяви, че счита за напълно възможно мистериозният монолит да е дело на авангардиста.

По-любопитните успяха и да открият къде се намира мистериозното съоръжение и да се снимат с него, въпреки, че властите отказаха да разпространят координатите му.  Други пък потърсиха координатите му в Google Maps и споделиха още по-любопитна информация. Всъщност съоръжението е било там още през 2016 година. Те потвърждават тезата си и с кадри от приложението.

Както мистериозно се появи монолитът, така и мистериозно той изчезна от червената пустиня. Потребители в социалните мрежи твърдят, че забелязали четирима мъже, които отнесли съоръжението. 

Само дни по-късно обаче мистерията се заплете. Румънски медии разпространиха информация, че подобен монолит се е появил на хълм в Нямц. Потребители от северната ни съседка обаче определят експоната като реплика на американската мистерия и  искрено се позабавляваха с „находката”. Също така мистериозно изчезва обаче и румънският монолит.

А в началото на декември потребители в социалните мрежи споделиха снимки на трети монолит. Този път съоръжението е поставено на върха на планина в Калифорния. Десетки местни жители са се качили до мястото, където мистериозно се е появила металната скулптура, за да се снимат с нея.

Общото при трите монолита е, че са високи 4 метра, изработени са от метал и в една и съща форма. Как и защо се появяват тези конструкции, за света в момента остава мистерия. Потребители по цял свят са толкова впечатлени от мистериозните случки и тяхното съвпадение, че вече заформят теории къде ще се появи следващото съоръжение, чие дело е и какъв е неговият замисъл. Някой предполагаха, че следващият монолит ще се появи в Гренландия, за да се образува триъгълник между отделните фигури. Тази теория пропадна с появата на монолит в Калифорния.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хаха
    0 -1
    15:03, 3 дек 2020
    Някой си прави шега, а целия свят го направи на новина?! Не разбирам...

Случаен виц

Последни новини