Анекси към договорите със Здравната каса подписват джипитата в Кърджали,започват да издават електронни направления за PCR-тестове

Анекси към договорите със Здравната каса подписват личните лекари в Кърджали, за да започнат да издават безплатни електронни направления за PCR-тестове.Лично всяко джипи трябва да има договорка с РЗОК.Това съобщиха за Кърджали бг вести д-р Любомир Тодоров. Той каза,че очакват ъпдейтването на системата на касата за да се даде технологичната възможност за издаването на електронните направления.

 Анексът на Националния рамков договор между  НЗОК и Българския лекарски съюз е подписан и обнародван в Държавен вестник. Няма пречки системата да заработи в Кърджали, подчерта за Кърджали бг вести директорът на РЗОК Соня Ангелова.Тя каза, че стриктно ще се спазва изискването при издаването на безплатното електронно направление пациентът да има поне два от общо единадесет регламентирани симптома на COVID 19.

 От здравните власти уточниха също,че направление за безплатен PCR –тест ще се издава само тогава когато пациентът няма положителен антигенен тест.

Вчера системата за безплатните електронни направления стартира в страната.Бяха издадени 719 направления.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини