Волейболистите на "Родопа" направиха пълен обрат и спечелиха домакинската си среща с "Раковски 1964"

Тимът на "Родопа" (Смолян) нанесе първа загуба на непобедения до момента "Раковски 1964" (Севлиево). Смолянчани се наложиха над съперника с 3:2 (20:25, 22:25, 25:20, 25:23, 15:9) след пълен обрат. Срещата от четвъртия кръг на Националната волейболна Висша лига-Източна група се игра на 28 ноември в спортна зала "Величко Чолаков" в Смолян.
Волейболистите на Иван Фисински са трети в таблицата с 4 точки (2 победи, 1 загуба), севлиевци са втори със 7 точки (2 успеха, 1 поражение).
Гостите от "Раковски" излязоха напред от начало, след което играта тръгна точка за точка. Момчетата на Стефан Ганчев отново поеха инициативата и затвориха убедително частта. Вторият гейм тръгна равностойно и продължи така до средата - родопчани взеха превес, но не съумяха да го запазят. Така състезателите от Севлиево спечелиха и тази част. Христо Петков и съотборниците му имаха предимство и в третата част, но в ключовите ситуации (при 19:19) положението се промени в полза на "Родопа". Четвъртият решителен гейм се разви идентично, като ключови бяха моментите в самия край (23:23), където домакините намериха сили да измъкнат частта. В тайбрека възходящата линия на смолянските играчи продължи и те се поздравиха с победата след два часа игра.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини