12 °C

Община Димитровград се допитва до жителите си в каква посока да се развива следващите 7 години, чрез онлайн анкета

Община Димитровград започна подготовката на основния си стратегически документ за следващите 7 години – Плана за интегрирано развитие на общината. Изготвянето на ПИРО става в съответствие с изискванията на Закона за регионалното развитие и Методическите указания за разработване и прилагане на ПИРО за периода 2021-2027 г. информират от местната администрация.

ПИРО трябва да е съобразен с:
Интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2 (NUTS 2);
Общия устройствен план на общината;
Определените национални и регионални цели и приоритети на развитието в България, в това число актуализираната Национална концепция за пространствено развитие 2013-2025 г. (НКПР)
Планът следва да съдържа:
Дефиниран териториалния обхват и анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на общината.
Формулиране на целите и приоритетите за развитие на общината за периода 2021-2027. 
Описание на комуникационната стратегия, идентифициране на партньорите и заинтересованите страни и определяне на формите на участие в подготовката и изпълнението на ПИРО при спазване на принципите за партньорство и осигуряване на информация и публичност.
Определяне на зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за сътрудничество с други общини - приоритетни зони за въздействие:
Определяне на зони за въздействие в урбанизираната градска част (в рамките на строителните граници на града), градски покрайнини (малки по обхват съседни територии, включително и извън строителните граници на града) или функционални градски зони, обслужващи градско-селските връзки;
Определяне на приоритетни градски зони за административните центрове на общини;
Определяне на други зони за въздействие със специфични характеристики за останалата част от общинската територия;
Изготвяне на графичен материал (карти, схеми и др.).
Изготвяне на Програма за реализация на ПИРО и описание на интегрирания подход за развитие, включваща следните компоненти:
Идентифициране на мерките, които ще доведат до изпълнение на приоритетите, насочени към градските територии;
Описание на прилагания интегриран подход и предвидените мерки и дейности за реализация на плана;
Изготвяне на Индикативен списък на важни за общината проекти;
Изготвяне на индикативна финансова таблица с необходимите ресурси за реализация на приоритетите на общинско ниво и за приоритетите на градско ниво.
Идентифициране на мерки за ограничаване изменението на климата и мерки за адаптиране към климатичните промени и за намаляване на риска от бедствия.
Разработване на система и определяне на индикатори за наблюдение и оценка на ПИРО и определяне на отделни самостоятелни индикатори за оценка изпълнението на мерките, свързан с определените в ПИРО приоритетни зони за прилагане на интегриран подход.
В тази връзка разработена анкета, която е достъпна и за on-line попълване на следния линк: АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ

Анкетното проучване е анонимно с краен срок – 7 декември.
Общинското ръководство се обръща към жителите на общината, бизнеса, НПО, културните и образователни институции и всички други заинтересовани страни като разчита на тяхната активност и предварително благодари за отделеното време.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ка
  Какви
  6 -1
  18:53, 26 ное 2020
  Какви ти посоки, какви ти насоки за развитие на региона след като най-важната част е болницата, която няма необходимите лекари и специалисти. Каквото и да правите това е основното и не ни баламосвайте с допитване. Нали сме в ЕС, а не можем да разчитаме на болничната помощ. Не може за здравето на хората да се грижи търговец. Особено за общинските и държавни болници. Данъците да отиват за тях, а частните болници да си доплаща всеки който ги ползва. Та при "гнилия социализъм" лечението беше по-стабилно и по- сигурно. Сега пътеки и пътечки ,които край нямат. Кой измисли тази простотия или заради краденето.
 • 2
  Й
  й
  0 -3
  18:32, 29 ное 2020
  Градът,ще се развие,като се махнат от Общински съвет,''работещите'',трета,пета възраст.Иначе,да го преименуваме,град на третата възраст,град на пенсионерите,а не на младостта.
 • 3
  От
  Отговор
  3 0
  20:48, 29 ное 2020
  Посоката е една ПРОМЯНА !
  Друг път няма !
 • 4
  Пр
  Промяна
  2 0
  08:43, 23 дек 2020
  Промяна ще има тогава когато общината закупи багер със 6 цилиндъра вместо пробутания с 4 цилиндъра. В случая, важното за кмета е , че са получили повече приставки 6 ли са, 7 ли са. Това, че общ. съвет замете тази глупост е върха на простотията. Промяна ще има тогава когато простаците в управлението на града бъдат изгонени и трябва да понесат действителна отговорност чрез прокуратурата и съда. Не може ръководството и решенията за развитие на града да се вземат от крадци, лъжци и калинки. Просто не стават. Каквото и решение да вземат винаги ще е грешно. Даже височината на елхата мереха с пожарната, вместо да се изчисли височината й. Нали кмета се сдоби с диплома за висше образование, след като първите 7 години му липсват., не можа една проста задачка от геометрията да реши. Иначе показността му е голяма. Простотия от всякъде.
 • 5
  Ко
  Когато
  2 0
  08:53, 23 дек 2020
  Промяна ще има само тогава когато достойни люде ни поздравяват за празниците, а не такива които са залепени като гербови марки за всеки празник. Като на лъжа е всичко!

Още новини

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини