Ботевци с награди от Националния конкурс„Вълшебният свят на Родопите“

За поредна година ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджалидоказаха своя талант на Националния конкурс „Вълшебният свят на Родипите“.Те се откроиха сред 1180 творби (рисунки и фотографски снимки) от 85 населени места от всички области на страната.

Ученичката Фейза Халил от VIII клас бе класирана на второ място в категория „Пейзаж и природа“ в първа възрастова група. Нейният ръководител е госпожа Ширин Хаджиева – учителка по изобразително изкуство. Във втора възрастова група ученикът Манол Димитров от IX клас с ръководител Мюжгян Фейзи – психолог в гимназията, получи поощрителна награда в категория „Пейзаж и природа“. Ученичката Серай Мехмед от VIII клас с ръководител Хюля Чобан – учителка по английски език, получи специалната награда на Кмета на Община Кърджали.

Националният празник на  детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” се организира за тринадесета поредна година от ЦПЛР-Общински детски комплекс-гр.Кърджали. Празникът е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври. Тази проява бе включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН за 2020/2021 г. и в Културния календар на Община Кърджали.

Директорката на Гимназията госпожа Даниела Павлова поздрави наградените ученици и техните ръководители.  Като част от пожеланията й към учениците бяха да продължат да надграждат своите творчески умения и да прославят името на Езикова гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджали.

Талантливите ботевци и техните ръководители се снимаха за спомен сред вълшебната красота на есентапред паметника на Христо Ботев в двора на Езиковата гимназия. Снимка, доказваща, че светът на Родопите е наистина вълшебен!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини