Представления на живо и онлайн в Нощта на театрите

Представления на живо и онлайн е подготвил учебният театър към НБУ - както за малките зрители, така и за големите почитатели на театралното изкуство, съобщиха организаторите. Сред заглавията са "Сън в лятна нощ", "Ние, врабчетата", "Нещо ме гризе". Предвиден е и онлайн уъркшоп "Как да си направим театрална маска?".

За осми път европейската театрална Нощ ще се състои на 21 ноември, пише БТА. Освен постановки в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Шумен, Габрово, Кърджали и Плевен, има планирани и редица онлайн излъчвания и специални събития, които подкрепят основното послание "Едно място, което ни събира".

На откритото 6-часово студио "Една среща, която ни събира" ще гостуват режисьорите Явор Гърдев, Стайко Мурджев, драматургът Александър Секулов, актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владимир Карамазов, Ованес Торосян, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова, премиер солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази. Оперната певица Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова ще се включат пряко от Париж, за да разкажат за премиерата на "СамоДиви" във френската столица.

Вече са ясни и други от темите на разговорите. Сред тях са "Шоуто трябва да продължи онлайн", "Победите и загубите в театъра", "Театралното бъдеще", "Мислите оформят реалността", "Приключения със сърцето", "Светлината в театъра през погледа на младите актьори", "Огледала и дим".

Драматичен театър в Пловдив и БНТ имат съвместна инициатива "Зад кулисите" с емблематични представления от миналия и настоящ репертоар на театъра. Петте документални филма проследяват създаването на седем хитови спектакъла. Излъчванията ще са във Фейсбук страницата на театъра и ще отведат зрителите зад кулисите на "Крал Лир" (реж, Стайко Мурджев), "Одисей" (реж. Диана Добрева), "Сестри Палавееви" (реж. Елена Панайотова) и др.

Драматично-кукленият театър в Плевен е подготвил седем спектакъла, а театралният маратон ще започне от сутринта на 21 ноември и за първи път ще продължи до полунощ с моноспектакъла Harlem Shake от 23:30 ч. с автор и режисьор Ованес Торосян. Актьорът ще представи седем образа на хора, които подминаваме на улицата, от автобуса, квартала или от съседния вход. Вълнуващи разкази за техните възгледи, мечти и принципи.

Следете на theatresnight.org

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини