Отложиха редовната мюсюлманска конференция, заради пандемията от COVID 19

На свое заседание вчера Висшия мюсюлмански съвет взе решение да бъде отложена редовната мюсюлманска конференция,заради пандемията от коронавирус в страната. Предвид епидемичната  обстановка единодушно конференцията бе насрочена от 28 ноември 2020 г. за 29 май 2021 г. Това се прави с цел да се опази живота на делегатите. Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той поясни, че пълна информация за мотивите ще бъде публикувана на сайта на Главно мюфтийство днес.

 Районният мюфтия Бейхан Мехмед допълни, че решението за отлагане се е взело след консултация с Националния оперативен щаб за епидемичната обстановка в страната. Не сме в състояние да проведем конференцията онлайн,защото нашите делегати са възрастни хора. Трудно бихме ги и транспортирали, защото за целта само за представителите от Кърджали, ако спазим изискванията за социална дистанция, трябва да осигурим над 20 автобуса. Проблем е и залата,каза още Бейхан Мехмед.

 Кърджали бг вести научи също, че главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед са били на „уважително посещение” в турския Дианет. Там те са получили подкрепа за кандидатурите си за нови мандати.

 Както Кърджали бг вести писа за сега няма издигнати други кандидатури.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини