ВМРО против ГЕРБ за детските надбавки

ВМРО няма подкрепи решението на ГЕРБ детските добавки догодина да останат с подоходен критерий и държи всяко дете да получи добавка.

Депутатите от ГЕРБ внесоха поправки в проекта на бюджет за догодина, с които се отказват от намерението за месечни добавки за всички деца и връщат подоходния критерий, макар и с по-висок доход за достъп и по-високи размери на месечните помощи за деца.

В позицията на ВМРО се посочва, че всяко дете в България трябва да получава държавна помощ, а настоящият доходен критерий ощетява голяма част от родителите, които работят и честно плащат данъци.

От партията определят и като контрапродуктивно противопоставянето на семействата с деца на лекарите и полицаите, защото точно в момента държавата няма нужда от тези вътрешно обществени битки.

В профила си във Фейсбук съпредседателят на групата на „Обединени патриоти“ в парламента и зам.-председател на ВМРО реагира на новината, че коалиционните им партньори дават заден за равните условия за детските надбавки, като посочи, че в пленарна зала ще гласуват против връщането на доходния критерий.

„Буквално в последните минути на вчерашния ден успях да внеса в деловодството на НС предложение по първия вариант за пълната отмяна на член 4а от Закона за семейни помощи за деца, който въвежда подоходния критерий. Вторият вариант ще разработим и предложим в заседанието на Комисията по бюджет и финанси – за всяко дете родителят да може да намалява данъчната си основа с по 4000 лв. годишно. Т.е. да остават поне 400 лв. за нуждите по отглеждането му“, написа Искрен Веселинов.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Те
    театро
    3 0
    09:15, 15 ное 2020
    Т.н. "патриоти" са държанки на ГЕРБ.
    • Ко
      КОВРИ
      2 0
      13:00, 15 ное 2020
      е точната дума
  • 2
    3,
    3,14
    4 0
    09:16, 15 ное 2020
    Да вземеш парите за децата и да ги дадеш на хора,които ще бият тези деца на митингите е кощунство !
    • с една прочетена книга да управлява България повече от 10 години.
Последни новини