"Дефиле на младото вино" започва в Пловдив

В Пловдив, от 13 до 15 ноември, ще се състои дванайсетото издание на фестивала "Дефиле на младото вино", съобщиха организаторите. Възрожденските къщи в Стария град ще отворят за срещи с приятели, за дегустация на български вина, за културни събития, вкусна храна и много забавления.

Откриването е на 13 ноември и ще бъде предшествано от "Дионисиево шествие" от площада пред община Пловдив към началото на Стария град, където в 14.00 ч. патронът на шествието ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба, която е златен медалист от предходното издание.

Тази есен участниците във фестивала са повече от 2019 г. - 51, от които 39 винопроизводители и 12 производители на храни и продукти. Те ще бъдат разположени в дворовете на 14 от възрожденските къщи на Стария Пловдив.

Жури, излъчено от Университета по хранителни технологии, ще оцени качествата на новите вина, представени на "Дефиле на младото вино", и ще отличи победителите в конкурса "Дионис" по време на "Вечер на майсторите на виното". Посетителите на фестивала, чрез анкетни карти, ще определят "Най добро младо вино на 2020 г." в категориите - червено, бяло и розе.

Фестивалът е първият в България, който преди 12 години проправя път на винения туризъм в симбиоза с културния.

Той е част от националния туристически календар и ще се състои при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини