Връщат гимназистите от понеделник в училище, две седмици онлайн обучение за децата от прогимназиален клас

По решение на Областния кризисен щаб съгласувано с Министерството на образованието и Регионалното управление на образованието гимназистите в област Кърджали се връщат в класните стаи. Това ще стане от понеделник. С два дни се удължава срокът на онлайн обучението им. В домовете си ще се обучават учениците от прогимназиалните класове от средните училища в Кърджали. Те ще учат онлайн от 16 до 27 ноември. Основните училища в общините продължават занятията присъствено.Всички деца до четвърти клас също. Това съобщи председателя на Областния кризисен щаб и областен управител Никола Чанев.
Губернаторът подчерта,че целта е децата да прекарват повече време в клас.Затова ще се следва план за присъствието им,като ще се редуват занятия в клас с обучение онлайн.Наблюденията са доказали,че онлайн обучението е най-ефективно първите четиринадесет дни.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пр
    Притеснен
    4 -2
    14:10, 10 ное 2020
    Докога директора на Славейков ще нарушава противоепидемичните мерки дисциплина, дезинфектанти, дистанция, маски и струпване на едно място? Има ли рзи, къде е инспектората? Кой му позволява да подлага на риск здравето на децата, бъдещето на България? Оставка!
  • 2
    Св
    Свидетел
    2 -2
    15:02, 10 ное 2020
    От началото на пандемията системно нарушава мерките този директор, уж мероприятия, болен да бъде в медиите и да ни заблуждава и лъже! Самопровъзгласи се за"министър в сянка", когато партията му каза, че съветите не са правителство в сянка! Той не е за директор, боже мой, наглост, да иска да бъде министър! Незабавна оставка за нарушаване на законите и лъжите!
  • 3
    От
    Отговорен
    2 -1
    04:20, 11 ное 2020
    Същия директор април събиране на групи деца, абитуренти май без маски, без дистанция, без дезинфектанти и сега ноември 01 факелно шествие паметника Левски, бул България, пред култ. дом. Самия той без маска. Какъв пример дава?
Последни новини