Кърджалийци се самоорганизират във Фейсбук за почистване на парк Простор, мръсотията непоносима

Изображение 1 от 4

    Кърджалийци се самоорганизират във Фейсбук за почистване на парк Простор.Те смятат ,че мръсотията е непоносима.В Групата на Кърджали и областта млади хора разпространяват призив.Негов автор е Димитра Пароглу.Ето и текста:
    Скъпи приятели,
    Искам да отправя зов за помощ към всички вас.
    След известно време отсъствие от Кърджали, реших да се разходя в тихия,бих казала доста красив парк ''Простор'', който се доближава най-много до представите ми за природно кътче,в което можеш наистина да си отдъхнеш и да се отпуснеш.
    Отивайки там, в една слънчева неделя, трябваше да стана свидетел на доста грозна картинка - боклукът на нашите съграждани, събиран може би с десетилетия.
    Там се намира всичко - от обувки - до чорапогащи и дори панталони,на някои места. Доближава се до Одринския пазар бих казала,а може дори и да сме по-напред. Пластмасовите бутилки от бира и кенчета са в такова изобилие,че дори можем да рекламираме спокойно бирените компании.
    Както може би вече разбирате, всичко това ме смути толкова много, че дори написах мейл до дружеството,което поддържа парка - но без да плуча отговор,а боклукът е от вид материал,който или не се разгражда,или изисква много,много време, за да се разгради.
    Бих искала да отправя зов за доброволческа помощ към вас, млади и стари, малки и големи - с общи усилия да почистим парк ''Простор''. Бих била ужасно щастлива,ако видя още такива активни хора,които биха помогнали.Ще чакам всички желаещи за почистването в Събота, 7 Ноември, 10:00ч до стадиона.
    Всеки доброволец, за по-голямо улеснение,може да донесе със себе си няколко чувала за смет и латексови или друг вид предпазващи ръкавици.
    Благодаря предварително на всички,които биха се включили да спомогнат за осъществяването за едно не само благо,но и добрсърдечно дело!
    Ето и малко снимков материал, за да добиете представа за положението на парка.

    Кърджали бг вести
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини