Силен старт за Литературен клуб „Добродетели“

    Днес повече от 16 милиона души от 6 държави  празнуват 31 октомври – Деня на Черно море. И Литературен клуб „Добродетели“ от Езиковата гимназия с ръководител Емилия Владева е част от този празник – участниците в клуба се поздравиха със силен старт в началото на творческата учебна година!

    В Международния конкурс „Аз обичам Черно море“ първото място за проза е за Весела Добрикова от 9 клас. След нея се наредиха съученичките ѝ Виктория Ташева и Мария Атанасова. В конкуренция с участници от България и чужбина Весела, Виктория и Мария пресъздадоха  в слово своите емоции и неповторими преживявания. От съприкосновението с красотата и богатството на Черно море се родиха прекрасни  произведения, които ще заемат своето достойно място в печатното издание на конкурса.

    В навечерието на Международния ден на Черно море – 31 октомври, талантливите ученици от Литературен клуб „Добродетели“ дълбоко вярват, че  хората трябва да осъзнаят ролята си на замърсители и съзнателно да обединят усилията си за ограничаване на замърсяването и възстановяване на околната среда.

    Това съобщиа от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини