От четвъртък затварят за движение моста над Марица в посока кв.Марийно за около 4 месеца

    Предстои затваряне за движение на моста над р. Марица в посока димитровградския квартал Марийно заради основен ремонт. Мостът ще бъде затворен от четвъртък, 29-ти октомври, а срокът за изпълнение на ремонта е около 4 месеца, съобщи кметът Иво Димов.

    Съоръжението е на 40 години, с дължина 236 метра, и от 6 години Общината се опитва да осигури средства за неговия основен ремонт, коментира кметът Димов. През 2014 година комисия е опредилила състоянието на моста като предаварийно. 

    Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие отпуска 1 883 820 лв. за основен ремонт и реконструкция на моста над река Марица, свързващ Димитровград с кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево. Министерският съвет вече е одобрил отпускането на средствата, които са изключително необходими за извършване на укрепващите дейности на моста.

    Инженерно предизвикателство ще бъде демонтирането на деветте стари стоменобетонни греди, тежащи по 50 тона с гигантски 400-тонен кран.

    Момента за ремонта е съобразен с нивата на водата в реката, като в момента водите на река Марица са много ниски и "това е най-правилното решение да започнем сега", заяви кметът на Димитровград.

    "Искам да се извиня на всички пътуващи в посока кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево, както и на тези за град Меричлери, но това е неизбежно, няма как като с магическа пръчка да извършим този ремонт, за да стане нещо хубаво ще трябва да го изтърпим", кометира още Димов.

    Днес ще бъде пусната заповед за реорганизацията на движението, както за автомобилите, така и за градския транспорт.

    Обходният маршрут ще бъде през околовръстното на Димитровград, през детелината до Неохим и покрай кв. Изток.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ки
      Кичка
      3 0
      11:23, 28 окт 2020
      До къде ще стигнат тия по-малко от 2 мил. за ремонт на моста? То от 5 мил. дето дадоха за ремонт на бул. "България" нищо не се видя,освен едно боядисване.
      • Зм
        змей
        1 0
        00:55, 29 окт 2020
        крадът.като с табелите из целия град.центъра е смешка махнаха пеиките класика.сложиха бетонки.така се крадат пари.
    Последни новини