Президентът и военният министър дадоха отлична оценка за организацията и провеждането на учението "Балканска стена 2020"

    Като блестящо организирано и проведено определи президентът Румен Радев най-мащабното през последните 20 години учение на Сухопътните войски, което се провежда на полигона “Корен“. Той поздрави военнослужещите и командването на 61-ва механизирана бригада. Държавният глава наблюдава днес тактическите маневри в компанията на военния министър Красимир Каракачанов.

    „Това е много голям успех, предвид всички предизвикателства, с които се сблъскваше нашата армия в продължение на години. Днес есе видя, че има високо подготвени командири, на които можем да разчитаме. Видя се че имаме способни е отдадени военнослужещи от Сухопътни войски“, каза президентът и подчерта, че е впечатлен от огневата мощ, координацията и взаимодействието при демонстрираните способности, и от високата подготовка.

    „Като държавно ръководство, има неща, които ние сме длъжни да осигурим- още по-ново оборудване, боеприпаси и въоръжение. Това стои като ангажимент в МО и Щаба на отбраната, работи се в тази посока", коментира още президентът.

    „Момчетата и момичетата от Българската армия показаха професионализъм. Присъствал съм много учения и в други държави, трябва да кажа, че българският войник по своята подготовка по нищо не отстъпва на която и да е натовска армия", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

    Той коментира още, че е много важно отношението на държавното ръководство към военнослужещия по отношение на социалния пакет, заплащането, важно е и отношението на обществото и медиите към армията като и то рефлектира върху мотивацията на младите хора да избират военната професия. И в тази връзка посочи, че в 61-ва механизирана бригада има още свободни длъжности за окомплектоване на личния състав и по отношение на войници и, и по отношение на офицери.

    Каракачанов посочи още че в Бюджет 21 продължава пътя към 2% от БВП за отбрана. „Няма да се съгласим по никакъв начин бюджета на армията да бъде пипан за сметка на нещо друго, въпреки, че ме притеснява брутния вътрешен продукт. Не искаме нещо повече, а това, което ни се полага по националния план. Тази стара практика да вземеш от армията, за да прехвърлиш някъде другаде, не е правилна. Надявам се, че тази грешка няма да бъде направена.“


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бн
      БНА
      7 -7
      15:52, 27 окт 2020
      "Балканска стена"!? Срещу кого, бре? Срещу коя съседна армия - турската ли?? Хаха, все едно бтр да мине през гипсокатонена стена...палячовци на показност!!! Да не говорим за баш палячото - Шкембе Войвода с черните дрехи..има амбициите на друг с неговите габарити - Гьоринг..
      • 5 -6
        18:50, 27 окт 2020
        Според американските планове България ще е една от началните страни за атака срещу Русия.
    • 2
      Ас
      Асо
      2 -1
      22:12, 27 окт 2020
      Не пипайте ссср
      • Сс
        сс
        1 0
        08:13, 29 окт 2020
        СССР умря,за радост на цяла Русия.
    Последни новини