Третият човек,прекосил Амазонската джунгла сам, ще представи в Смолян филм от прикючението

 
Пътешественикът Филип Лхамсурен ще представи филма си във вторник, 27 октомври, в Регионалния исторически музей в 17.30 часа
Той има особено силна връзка с Родопите и града ни. Любовта към планината получил като естествено наследство от майка си, с която живял в Смолян цели осем години от живота си
Пътешественикът Филип Лхамсурен ще представи филма си „Прегръдката на Амазония“ във вторник, 27.10.2020 г. в залата на Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян, в 17.30 часа.
Филип е известен със солоекспедициите си в най-дивите и непроучени територии на Земята, а философията му се състои в това да използва единствено човешка сила за придвижването си – пеша, колело или каяк.
Търсейки пределите на ума и тялото, Филип започва поредицата си от грандиозни пътешествия през 1997 г., когато се впуска в едно пътуване назад към Монголия и корените си. За него водещо не е само желанието да погледне отвъд хоризонта или любопитството да изкачи планината, а най-вече смисълът човек да се развива и да се превръща в по-силен, по-знаещ и по-уверен кой е.
През 2015 г. прави опит за прекосяване на Амазония сам, но поредица от съдбовни знаци го кара да спре. Три години по-късно мотивацията му го връща обратно в джунглата. Цялото му пътешествие се равнява на повече от 7500 км пеша, с колело и каяк, а Филип става едва третият човек, прекосил амазонската джунгла сам.
Представянето на филма и книгата „Прегръдката на Амазония“ в Смолян не е случайно. Лхамсурен има особено силна връзка с Родопите и града ни. Любовта към планината получил като естествено наследство от майка си, с която живял в Смолян цели осем години от живота си. Казва, че най-близките му хора и приятели са именно от тук.
 
Входът е свободен. Носете маски и добро настроение със себе си, призовават организаторите на събитието.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини