Защо има толкова много пътни знаци по ул. "Емилиан Станев" разясниха от Общината

    На задаваните въпроси за огромното количество пътни знаци в района на улица "Ем. Станев" в Димитровград даде отговор старши инспектор Християна Димова от отдел "Инвестиционни дейности и околна среда" към Община Димитровград.

    Голямото количество пътни знаци са за да се покрият всички изисквания по НАРЕДБА № 18 ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ, а поставянето им е съгласувано и одобрено от всички институции, ни информира Димова. Най-многобройни са знаците за пешеходна пътека (Д 17), като изисквнето за пешеходна пътека тип зебра е тя да бъде задължително обезпечена със занак Д 17, а в наредбата се казва, че той трябва да бъде поставен от ляво и от дясно на платното за движение, което означава, че за всяка пешеходна пътека има по 4 знака, а голямото количество нови пешеходни пътеки води до струпване и на голям брой пътни знаци. Нуждата от подмяна на старите знаци в района е, че участъкът трябва да бъде обезпечен със знаци, които отговарят на всички изисквания за светлоотразяване, като старите знаци ще намерят своето място на други места в общината и няма да бъдат изхвърляни. Всички промени в наредбата са с цел осигуряване безопасността на пешеходците и намаляване жертвите по пътищатата. Всички нови проекти за цялостни ремонти по улиците от тук на татък ще отговарят на тези изисквания. На същите правила за пътни знаци ще отговаря и ремонтираната в момента ул. Захари Зограф, съобщи още Димова.

    Новите ограничения на скоростта по отсечката са заложени по изискване на пътна полиция - около всеки паркинг максимално разрешената скорост трябва да бъде 30 км/ч.

    Експертът от Общината даде разяснение и на други въпроси, повдигани от живущите в района, за необяснимата ситуация със знак STOP на паркинга на блок 13 по улицата, който гледа към поляната зад блок 11. Знакът е поставен там, защото има проект за изграждането на паркинг в тревните площи между блоковете и на това място, което в мометна се изпозва за паркинг на 2 коли, ще има пресечка, водеща към паркинга, след като се осигури финансиране за изграждането му. Разяснение получихме и за друго на пръв поглед недомислено деяние - пешеходната пътека на ул. П. Евтимий между блоковете 11 и 14, която от тротоар се слива не с тротоара на отсрещния край, а с градинка пред блок 14. Пешеходната пътека е маркирана по този начин, защото предстои съвсем скоро да стартира ремонт на отсечката пред блок 14 и тогава ще бъде изграден тротоар на мястото на градинката, до която стига пешеходната пътека в момента. На местата, на които има монтирани пътни знаци за пешеходни пътеки по ул. "Ем. Станев" до дни ще бъде поставена и пътната маркировка за пешеходни пътеки тип зебра.

    Монтираните пътни знаци по тесните тротоари в отсечката между Ем. Станев 2 и 10 отговарят на изискванията за минимално отстояние от пътното платно, като строителите са се съобразявали и с други технически параметри. Ако има знаци, които възпрепятстват гражданите, то те могат да бъдат преместени, спазвайки изискванията на наредбата. За да се случи това обаче, трябва да бъде поискано от общината по каналния ред, обектът не е приключен и ако се наложи знаци да се местят, това ще бъде за сметка на изпълнителя, увери Християна Димова.

    Днес вече бе премахнат дублиращият се знак стоп на една от пресечките, а скоро ще бъдат отстранени и купчините пръст по тротоарите, както и ще бъде поставен знак на кръстовището до блок 2 на ул. "Ем. Станев", който да обозначи пътя, извиващ се на ляво, като път с предимство, ни увериха още от Община Димитровград.

    Въпреки негодуванията на гражданите, които ни сигнализираха за нередностите, които виждат в района, всички изразяват своето задоволство от ремонтите, които бяха и се извършват още в квартала. Освен подменената канализация, в района се ремонтираха голяма част от паркингите, осигуриха се и нови парко места, ремонтират се и тротоари, с което кварталът получава нов вид на уредено място за живеене.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Хр
      Хриси
      5 0
      20:22, 23 окт 2020
      Няма да е зле да участват за рекорд на Гинес
    • 2
      На
      Наивник
      3 -2
      10:42, 24 окт 2020
      Чл.147, ал.2 от ЗДвП:
      На кръстовища без пешеходна пътека, пешеходците могат да пресичат пътното платно
      по продълженията на тротоарите и банкетите върху пътното платно, след като пропуснат
      движещите се по пътя моторни превозни средства, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1-4.
      Защо, освен да се похарчат и усвоят пари са необходими тези колове по тротоарите?
    • 3
      Ха
      Хакер
      3 0
      10:59, 24 окт 2020
      Нормално ли е на всяка уличка за паркинг, където за денонощие преминават 20-30 коли, което е на 30мин една кола да има пешеходна пътека с куп скъпи знаци
    • 4
      Пе
      ПЕШЕХОДЕЦ
      3 -1
      11:50, 24 окт 2020
      Елементарна пътна маркировка липсва в по-голямата част на града,а тази която се прави е изключително некачественна.Иначе за ул.Е.Станев всички граждани имат глави на рамената си,не падат от Марс,схемата е ясна...
    • 5
      Сл
      Славова С.
      3 -1
      21:35, 24 окт 2020
      А дали не е ,за да се оправдае открадването на поредните пари?!
    • 6
      Az
      az
      1 -1
      22:52, 24 окт 2020
      Стига сте мрънали бе хорал.Няма угодия.Ако стане проишествие ще кажем че нямало знак?!
    • 7
      "Наблюдател"
      2 0
      16:36, 25 окт 2020
      Знаците са си знаци, ама грамотността куца, хора! ЕмилиЯн Станев! Ако на някои им е трудно името, да си спомнят поне Ян БибиЯн!
    • 8
      Й
      й
      0 0
      17:37, 26 окт 2020
      Но,Ян Бибиян,е от Елин Пелин!Пак не бива.

    Още новини

    Последни новини