С 22 400 лева подпомагат футболния ОФК „Хасково“ и хандбалния „Асти 91“

С 22 400 да бъдат подпомогнати футболният обединен клуб „Хасково“ и хандбалният спортен клуб „Асти 91“ гласи предложение в докладна записка до Общинския съвет. То е отправено от Красен Ангелов - председател на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности към местния парламент.

Безвъзмездното подпомагане за ОФК „Хасково“ да е в размер на 17 000 лева, а за ХСК „Асти 91“ - в размер на 5 400 лева за покриване на разходи, свързани с дейността му, като средствата да бъдат заделени от резерва за непредвидени и неотложни нужди от бюджета на община Хасково за 2020 година. Средствата са необходими за преки разходи за транспорт, обслужване на състезателни срещи (възнаграждения и посрещане на съдии, делегати, лекар, охрана и други), хранене и екипировка, се казва в докладната.

Към настоящия момент на територията на община Хасково развиването на колективните спортове във възрастовата група на мъжете е представено само от отборите на ОФК „Хасково“ и ХСК „Асти 91“. В съставите и на двата отбора са предимно спортисти, които са тренирали като деца и юноши в детско-юношеските школи на на Хасково и са техни възпитаници, както и възпитаници на Спортно училище „Стефан Караджа“ в областния град.

Предложението ще бъде гласувано на идната сесия на Общинския съвет в Хасково на 30.10.2020 година. При одобрение за финансирането председателите на двата спортни клуба трябва да дадат отчет за разходване на средствата, придружени на разходни документи до края на годината.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ол
    оле
    7 -2
    15:12, 23 окт 2020
    Спонсорираите фк извор там поне има ентусиазъм и любов към футбола
  • 2
    Ня
    Някой
    6 -1
    15:40, 23 окт 2020
    Ще има яко пиене и ядене в р-т"Пещите"
  • 3
    Кр
    Крум
    5 0
    15:51, 23 окт 2020
    Супер, пилейте пари за професионален спорт, а увеличавайте общинските такси и теглете общински дълг - идиоти!
Последни новини