22 °C

Мълчалив протест на полицаи и пожарникари в Кърджали, служителите на реда обидени на управляващите

Изображение 1 от 4

  Мълчалив протест на полицаи и пожарникари се състоя днес по обед пред сградата на ОД на МВР в Кърджали. Десетки служители от областта, подкрепени от свои колеги от Хасково, излязоха да изразят обидата си от това, че са забравени от управляващите при увеличението на заплатите на държавните служители в края на август 2020. Протестът бе организиран от най-голямата синдикална организация в МВР-Синдикалната федерация на служителите в министерството, в която членуват над 11 000 души.

  От Федерацията разпространиха съобщение до медиите, в което се изразява „благодарност” към Министерски съвет и ръководството на МВР, затова,че служителите на реда са извън списъка с 34 министерства, агенции и институции, които получават тридесетпроцентно увеличение на възнаграждението си.

  Кърджалийските полицаи напомнят, че са на първа линия. Че техните колеги в страната ежедневно рискуват здравето и живота си. Че вече стотици от тях са с коронавирус.

   От Синдикалната федерация подчертават, че поведението на управляващите демотивира служителите на реда и е в ущърб на социалния мир.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пр
   Протестиращ
   5 0
   23:10, 23 окт 2020
   Брей, че нагли фуражки. Га биха младите деца в София на протестите, се кефиха. Селфита си правиха с разголените гърди на оковани момичета, а сега дайте още мангизи, от нашите данъци. Били на първа линия, да, но повишението е функция на качеството, а..... при тях само брак и гнусни поръчки. Те не са полицай, а разпасан башибозук. За тях пара йок. Виж за пожарникарите, те са друга бира. Те заслужават. И защото заслужават получава много по-малко. В тази държава, трябва да си мутра, извинявам се ченге, за да си добре.
  • 2
   Иц
   ицо
   3 0
   09:43, 24 окт 2020
   След като е имало натрупано напрежение и нерешени проблеми и в тяхната система да са протестирали и те заедно с тези, които са 110 дена на вън. Проблемите и тяхните и на всички нас ще се решат, ако сме единни, срещу мафията управляваща държавата. Какво ставаше, ако просто в един от тези дни те минеха на страната на протестиращите? Те бяха последничт защитен окоп за мафията. Сега тяхното е в стил "бяхме лоялни платете ни за това". Не говоря за пожарникарите. Те заслувашат.
  • 3
   Ья
   ьяьх„
   0 0
   21:48, 29 окт 2020
   От ченге добро не чакай.!

  Хороскоп за 12.06.2021

  Последни новини