Състезание "С велосипеди и ролери за здраве" отцепи движението около ЕГ "Иван Богоров"

    Днес се проведе общоградско спортно състезание "С велосипеди и ролери за здраве", което бе организирано в района на ЕГ "Иван Богоров". В състезанието се включиха около 50 деца от 8 до 19 години от ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Пенчо Славейков", ОУ "Любен Каравелов" и разбира се, от ЕГ "Иван Богоров". Състезанието е реализирано по общинската програма "Димитровград на младите". Надпреварата е стартирала в 11 часа и е продължила до към 13:30ч., като за кратко време полицейски патрули са блокирали движението около училището от където е манавал част от маршута на велосопедистите.

    Състезанието се сътоя в 3 дисциплини - колоездене в свободен стил по предварително обозначен маршрут в района на училището, майсторско управление на велосипед и третата дисциплина е ролери и тротинетки. Най-малкият участник в състезанието бе момиченце на 7 години, което се яви и като единствен участник на ролери.

    Организаторът на състезанието, Стефка Иванова - учител в езиковата гимназия, изказа благодарности към всички колеги, които са помогнали за осъществяването на спортната надпревара. "Спортът на открито страшно много подпомага физическото, психическо и емоциолното развитие на децата и укрепва здравето им. Надяваме се състезанието да стане традиция и да се организира всяка година, като в него да се включват все повече деца.", заяви Иванова. Осигурени са медали, дипломи и грамоти за всички категории в 3-те дисциплини, а  всеки участник получи шапка с логото на състезанието.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Й
      й
      0 0
      17:45, 26 окт 2020
      Димитровград-на младите,добре,а защо,отговорника,на стадионите,г-н Кашмеров,е над70(седемдесет)годишен?
    Последни новини