Полицията в Одрин затяга контрола за маските ,заради недисциплинирани българи

Полицията е затегнала контрола в турския окръг Одрин, където много българи идват на пазар, но част от тях не спазват правилата за носене на маски, съобщава на сайта си турската частна телевизия НТВ.
В материала, озаглавен „Пробив от чужбина в забраните заради короната“, телевизията отбелязва, че поради липсата на аналогична разпоредба в България, много българи в Турция не спазват забраната да се излиза навън без предпазна маска, предава БТА.
Местните търговци, които преживяват трудни дни поради епидемията от COVID-19, се радват на интереса на стичащите се от България клиенти, посочва телевизията. Много българи обаче, които са дошли на пазар в Одрин, не се съобразяват с изискването за носене на маски на открито, отбелязва телевизията.
Опасявайки се, че борбата на страната с епидемията може да бъде отслабена, полицейските екипи в Одрин са затегнали контрола върху спазването на мерките, посочва НТВ.
На онези, които въпреки предупрежденията, откажат да сложат маска, полицейските екипи съставят протокол.
Проверките за спазване на разпоредбите срещу коронавируса ще бъдат засилени не само по улиците и площадите, но и в търговските обекти, заведенията и на други места, допълва телевизионният канал.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини