Декларациите за налозите за третото тримесечие в НАП до 2 ноември

Предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън тези по трудов договор и са задължени по закон да удържат данък, подават декларации до 31 октомври за дължими данъци за третото тримесечие на тази година. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково и уточняват, че тъй като тази година 31 октомври е в събота, времето за деклариране и плащане се удължава до 2 ноември, който е първият работен ден след законовия краен срок.

Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и тази по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подават в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е придобит доходът, в случая по изключение до 2 ноември. Авансовият данък за доходите от наем, от друга стопанска дейност и за паричните доходи от други източници, удържан върху доходи, изплатени през третото тримесечие на 2020 г., също се декларира и плаща в срок до 2 ноември 2020 г.

Декларация за дължими данъци се подава в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически и юридически лица (например върху възнаграждения за технически услуги, доходи от лихви, авторски и лицензионни възнаграждения и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, разпределени на местни и чуждестранни физически лица, на чуждестранни юридически лица (в случаите, когато данъкът е дължим) и на местни юридически лица, които не са търговци, включително общини.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Лл
    ЛЛ
    4 -3
    14:38, 20 окт 2020
    Не давам една стотинка на тази скапана държава , камо ли за село хасково .
    • На
      НАП
      1 -1
      17:13, 20 окт 2020
      И всички ако мислят като теб, откъде да ги вземе държавата. То че е голямо крадене, голямо е , ама не може една стотинка да не си внесъл в държавата/както казваш/ , а да имаш претенции да живееш в "бяла" държава.
  • 2
    До
    До НАП
    8 -2
    15:16, 20 окт 2020
    Напомням, че в момента е пандемия!
    Време е да помислите за намаляне на данъците. Доходите намалят, цените се вдигат, безработицата расте, мерките се загягат, а вие си искате данъците! Какви са вашите мерки срещу Коронакризата?!
    Предлагам да ви се намалят заплатите и да се съкратят част от служителите в Държавната администрация. Стига сме ги хрантутили тези готовани.
    • Тт
      Тт
      1 0
      18:46, 20 окт 2020
      Това не за НАП! Те не коват закони.
Последни новини