2 °C

Министър Красен Кралев направи първа копка на нова спортна зала в Кърджали за 4 млн.лв

Изображение 1 от 5

  Министър Красен Кралев направи днес първа копка на многофункционална спортна зала за 4 млн.лв. Спортното съоръжение се изгражда на терен предоставен от Общината и се финансира от Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта. Съоръжението има голяма зала с площ 22 на 44 м предназначена за волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика. Има помещения за тренировки за бокс и борба. Залата събира 1100 зрители.Възложител е Националната спортна база ЕАД, а проектант „Десет архитекти“ЕООД.

  На тържествената церемония присъства освен спортния министът, още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева,народните представители Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

  В своето приветствие министър Кралев подчерта, че кърджалийци отдавна очакват началото на строителството. Той благодари на председателя на парламента Цвета Караянчева и на областния управител Никола Чанев за усилията им при осигуряване на финансирането. Изказа благодарност и на градоначалника за дарения парцел и подготовката на неолбходимите документи.

  Кърджали дефинира понятието „спортно бижу“. Тази зала ще бъде поредното спортно бижу, наред с арена „Арда“. Налагаме стандарт за страната. Благодарение на спортната общественост съоръжението е в спортната зона на града. Това заяви кметът инж.д-р Хасан Азис.Той подчерта голямата заслуга на общинските съветници, гласували единодушно за даряването на терен с площ от 7350 кв.м. Това е чудесен подарък в навечерието на Деня на Кърджали 21 октомври, отбеляза градоначалникът.

  Областният управител Никола Чанев посочи , че залата е негова мечта. Това е първата обществена сграда, която се изгражда в Кърджали след началото на демократичните промени, подчерта губернаторът.Той припомни, че Министерството на младежта и спорта финансира арена „Арда“ и закрития плувен басейн. Благодари на кмета и спортната общественост за съпричасността.

  Днешният ден е доказателство, че премиерът Бойко Борисов не дели общините на наши и ваши. Залата не е само за спортистите,но и за любителите на спорта. В нея ще коват своите успехи волейболистите на „Арда“. Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. С тези думи се обърна към присъстващите председателят на парламента Цвета Караянчева. По- късно пред журналисти, тя посочи,че организираният от младежи на ДПС протест, насочен срещу нея, не може да помрачи празничния ден. Парламентът си каза думата за моята оставка.Смятам темата за приключена, подчерта Караянчева.

  След словата кметът Хасан Азис връчи разрешението за строителство на спортния министър Красен Кралев.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  03 дек 2020
  Последни новини