Министър Красен Кралев направи първа копка на нова спортна зала в Кърджали за 4 млн.лв

Изображение 1 от 5

    Министър Красен Кралев направи днес първа копка на многофункционална спортна зала за 4 млн.лв. Спортното съоръжение се изгражда на терен предоставен от Общината и се финансира от Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта. Съоръжението има голяма зала с площ 22 на 44 м предназначена за волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика. Има помещения за тренировки за бокс и борба. Залата събира 1100 зрители.Възложител е Националната спортна база ЕАД, а проектант „Десет архитекти“ЕООД.

    На тържествената церемония присъства освен спортния министът, още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева,народните представители Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

    В своето приветствие министър Кралев подчерта, че кърджалийци отдавна очакват началото на строителството. Той благодари на председателя на парламента Цвета Караянчева и на областния управител Никола Чанев за усилията им при осигуряване на финансирането. Изказа благодарност и на градоначалника за дарения парцел и подготовката на неолбходимите документи.

    Кърджали дефинира понятието „спортно бижу“. Тази зала ще бъде поредното спортно бижу, наред с арена „Арда“. Налагаме стандарт за страната. Благодарение на спортната общественост съоръжението е в спортната зона на града. Това заяви кметът инж.д-р Хасан Азис.Той подчерта голямата заслуга на общинските съветници, гласували единодушно за даряването на терен с площ от 7350 кв.м. Това е чудесен подарък в навечерието на Деня на Кърджали 21 октомври, отбеляза градоначалникът.

    Областният управител Никола Чанев посочи , че залата е негова мечта. Това е първата обществена сграда, която се изгражда в Кърджали след началото на демократичните промени, подчерта губернаторът.Той припомни, че Министерството на младежта и спорта финансира арена „Арда“ и закрития плувен басейн. Благодари на кмета и спортната общественост за съпричасността.

    Днешният ден е доказателство, че премиерът Бойко Борисов не дели общините на наши и ваши. Залата не е само за спортистите,но и за любителите на спорта. В нея ще коват своите успехи волейболистите на „Арда“. Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. С тези думи се обърна към присъстващите председателят на парламента Цвета Караянчева. По- късно пред журналисти, тя посочи,че организираният от младежи на ДПС протест, насочен срещу нея, не може да помрачи празничния ден. Парламентът си каза думата за моята оставка.Смятам темата за приключена, подчерта Караянчева.

    След словата кметът Хасан Азис връчи разрешението за строителство на спортния министър Красен Кралев.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини