Петр Келнер официално придоби bTV и назначи нов шеф на медиите си у нас

PPF Group  на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV Media Group след финалната транзакция по сделката с досегашния собственик СМЕ (Central European Media Enterprises).

PPF назначава нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар, съобщават от PPF. Той има 20-годишен опит в радиа и телевизии и ще рапортува директно на миноритарния собственик на PPF г-н Бартоничек. Йетмар ще отговаря за операциите, бизнес стратегиите и растежа на компанията в България. Той има богат опит в продажбите и менажирането на високо ниво. Работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), както и за чешката GES Group.

Досегашният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала за момента остава на позицията си, става ясно от съобщението до медиите.

"Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. Г-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ", уточнява новата компания собственик.

В коментар за назначението си самият Йетмар казва, че ще запази независимостта на bTV Новините:

“bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители."

"PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани", пишат още от компанията.

PPF назначава бившия шеф на Нова телевизия Дидие Щосел за главен изпълнителен директор на СМЕ за Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

При обявяването на продажбата на СМЕ не бе посочена конкретна цена за българския пакет медии. Цялата сделка е на стойност 2,1 милиарда долара.

След придобиването на СМЕ PPF ще притежава медии в България, Чехия, Словакия, Словения и Румъния. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хахаха
    2 -2
    17:05, 13 окт 2020
    Нещо се е пообъркал господинът.Независими и обективни новини в бтв нема.
Последни новини