Борисов се хвали с повишения кредитен рейтинг, бил голям удар по опонентите му

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на път в Родопите, като не пропусна да се похвали с повишението на кредитния рейтинг на България от Moody's. Премиерът коментираше изказвания на опозиция и протестиращите, докато четеше доклада на агенцията заедно с финансовия министър.

"България пак е по-добра. С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера", отбеляза Борисов.

Междувременно написа в профила си във "Фейсбук" следното: "Повишеният кредитен рейтинг на България е нашият отговор на критиките. Moody"s е изключително авторитетна международна рейтингова агенция. Нима грешат в оценката си, че имаме сериозен напредък по присъединяването към Еврозоната, че сме извършили успешни реформи, че имаме солидна парична и макроикономическа политика? Явно нито сме фалирали държавата, нито сме съсипали икономическата политика. Даже напротив. Поредната положителна оценка на международните експерти оборва тезите на нашите опоненти!"

В друга Фейсбук публикация премиерът коментира, че стабилната перспектива на България в доклада отразявала очакването на Moody's, че показателите за фискалната сила на страната ни ще останат устойчиви при неблагоприятен сценарий над средното за останалите държави в тази кредитна категория (Baa1). Според международната агенция България ще запази поддържаната повече от 20 години благоразумна фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

"Всичко това не го казва правителството, а световните експерти от Moody's. Тази оценка е голям удар по нашите опоненти. На тях им оставям компроматите и злобата. Ние имаме много работа. Стартира бюджетната процедура. Освен мерките за подкрепа на заетостта като 60/40, детските надбавки и увеличените пенсии, в нашия проект акцент ще бъдат и малките населени места", подчерта премиерът.

Иначе по повод ремонта на пътя в Родопите той каза, че жителите на Пловдивска и Смолянска област от десетилетия чакали да се направи пътят от с. Белица (община Лъки) до с. Загражден (община Баните). Новата отсечка щяла да спестява часове на шофьорите и по 40 км в посока при пътуване от Пловдив до Баните.

"Пътят никога не е бил асфалтиран, но ако е било лесно - тези преди нас да са го направили. В момента се разчистват скали и се прави уширение на пътя. Като всяка планинска отсечка и тази ще бъде обезопасена с мантинели", заяви Борисов.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пи
    пичове и потки
    4 -5
    08:55, 11 окт 2020
    и да падне тоя пак друг *** ще лижете. това си е национална черта. пак ще живеете бедно
    • Ти
      Ти
      2 -3
      10:29, 11 окт 2020
      ще лижеш и мажеш.......идиот!
    • Xe
      Xepo
      3 0
      13:05, 11 окт 2020
      Племето с конска опашка за знаме няма бъдеще, гените му са дефектни.
  • 2
    3,
    3,14
    8 -1
    10:27, 11 окт 2020
    Борисов,цяла България и Европа ти се смеят,ти за рейтинг говориш!!Тези приказки иди да ги кажеш на стачкуващите,а не на дърварите!Толкова жалко същество като теб не съм и сънувал!Махай се!
    • 2,
      2,33
      3 0
      13:10, 11 окт 2020
      🎃-та освен крадец е и психопат.
    • ние сме колониална държава и на европа и трябва точно такъ управник. да граби тъпаните дето вярват в тъпата и проста идея че капиталист идва да дава а не да взема. толкоз за европа - българия - капитала. Четете Маркс. Ще бачкате до откат.
Последни новини