Петокласничката Катерина Тонева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали отново с призова награда на Национален литературен конкурс

На 25 септември 2020г. в Сливен се проведе награждаването от Националния литературен конкурс „Неразказани истории на един ловец на приключения“, организиран в рамкитена 22 Национален фестивал на детската книга- Сливен 2020г. Изданието на конкурса се реализира с финансовата подкрепа на министервтвото на културата. „Въпреки необичайните условия, при които протече конкурса, породени от пандемията от коронавирус, в него се включиха над 770 млади автори от цялата страна и от българските общности в чужбина, представени с една или две творби – великолепни стихове, разкази или приказки“-  написа д-р Росица Петрова Василева в сборника с наградени творби. Конкурсът бе разделен на три възрастови групи и всеки участник можеше да избере дали да участва с проза или поезия.

За поредна година, петокласничката Катерина Тонева с спечели призово място в националния конкурс. Тази година, ученичката бе наградена с почетното 3 място за стихотворението „Аз съм…“ в първа възрастова група. Тя получи своята награда на официалното закриване на фестивала на книгата в Сливен, което се проведе в драматичен театър „Стефан Киров“ град Сливен. Заедно с малки и големи ученици от цяла България и света, Катерина получи почетна грамота, книги и куп други награди.

Пожелаваме на младата поетеса още много успехи в необятния свят на литературата и творчеството!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини