Започна ремонтът на кръстовището за с. Войводово на път I-5 Кърджали - Хасково

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово при 303-ти км на първокласния път I-5 Кърджали - Хасково. Проектът предвижда обособяване на трета лента за ляв завой към общинския път за село Войводово, с ширина 3,2 метра. Пътното платно ще бъде разширено двустранно, като се запази габаритът на съществуващите ленти.

          Кръстовището ще е с нови стабилизирани банкети и възстановено отводняването. Предвидена е нова хоризонтална маркировка, светлоотразяваща с рефлектиращи перли. Ще бъде монтирана нова вертикална сигнализация.

          Целта на новата организация на движение е по-безопасно движение в участъка при изключително натоварения трафик в посока ГКПП „Маказа“. Значително ще се подобрят техническите параметри на съоръжението и за автомобилите, пътуващи от Кърджали и завиващи на дясно към Войводово.

          При изпълнение на строително-монтажните работи в участъка трафикът се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Това съобщиха от Пресслужбата на Агенция "Пътна инфраструктура"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини