Фирма”Кяшиф”ЕООД,гр.Джебел инициира дуално обучение с Професионалната гимназия по електроника в Кърджали

    KYASHIF - 40 години #машиностроене в Джебел!

    Фирма „Кяшиф”ЕООД ,гр.Джебел инициира и подписа договор за дуално обучение на учениците в Професионалната гимназия по електроника „Капитан Петко Войвода” в Кърджали. Фирмата е първата от областта,  която  подпомага  образованието на бъдещите си кадри от ученическата скамейка.Учениците ще получават стипендия от „Кяшиф”ЕООД. Фирмата непрекъснато се разраства и нуждата от квалифицирани кадри е осезателна. Работи се с високотехнологични машини с цифрово-програмно управление, което изисква много подготвени и мотивирани служители.

      Подписахме  договор с ръководството на гимназията. Ще представим пред учениците естеството на нашето производство и условията за работа. Учениците, които се запиша ще имат занятия в рамките на дуалното обучение на територията на нашите заводи. Те ще трупат знания в нашия обучителен център. Това сподели мениджъра „Човешки ресурси” Байрие Бейтула.

      Байрие Бейтула посочи, че обучителния център е голяма придобивка за фирмата. Такива центрове са рядкост в страната. В него се обучават дори и неквалифицирани работници. Те трупат знания как да мерят с измервателни уреди, как да правят основните настройки на машините, как да залагат детайлите.

     Според Байрие Бейтула предварителната подготовка в обучителния център дава самочувствие и увереност на работниците . Те по-малко грешат , когато влязат в реалното производство и това влияе положително на работата им.

      Мениджъра „Човешки ресурси” посочи, че в момента се провеждат  интервюта с кандидати за работа. Те желаят да се включат в новото производство в третия завод на компанията.

    При нас почти липсва текучество. Статистиката сочи, че 50% от кадрите ни са с повече от 15-годишен стаж. Може да се каже , че ако има текучество то е от т.н.здравословно текучество. Не винаги всички могат да бъдат удовлетворени. Остават силно мотивираните, които са двигателя на фирмата, подчерта Байрие Бейтула.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чо
      ЧОВЕК ОТ КУХНЯТА
      2 0
      07:50, 5 окт 2020
      С две думи казано - евтина реклама. Повече балон.
      • Ха
        Хасанов
        3 -2
        09:16, 5 окт 2020
        Заповядай да видиш , господин Завистник !
    Последни новини