Прокуратурата повдигна най-тежкото обвинение за катастрофата с Милен Цветков

Софийската градска прокуратура приключи разследването за катастрофата с Милен Цветков и повдигна най-тежкото обвинение на извършителя Кристиан Николов - причинил е умишленото тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста.

Разследването е показало, че около 18 ч на 19 април на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на „Ауди“ Q7 обвиняемият Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно "Субару Форестер" Милен Цветков.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци, съобщават от държавното обвинение.

Кристиан Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда за това наказание затвор до 10 до 20 г., а в особено тежки случаи - от 15 до 20 г. или затвор доживот. 

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    11
    11
    1 0
    20:44, 1 окт 2020
    Така трябва да бъде, ако искаме справедливост .
  • 2
    💲
    💲
    4 0
    23:39, 1 окт 2020
    Ако убиецът получи под 20 години затвор, ще е знак, че съдиите са взели рушвет.
  • 3
    Ку
    Кумчо
    0 0
    12:38, 2 окт 2020
    Съдът никога не е осъдил някого заслужено. Все няма достатъчно доказателства... Вие какво очаквате? Там е най- голямата корупция. Каза го ЕК.
Последни новини