Жена, изчезнала преди 2 години, беше открита жива в морето

Жена, обявена за изчезнала преди 2 години, беше открита жива в Карибско море.

Жената е на 46 години. Била е в безсъзнание и с хипотермия, когато е открита и издърпана от рибари край брега на Колумбия. Откарана е в болница, а близките й вече са при нея.

Кадрите, заснети от един от нейните спасители, рибар на име Роландо Висбал, показват момента, в който той и негов приятел забелязват Анжелика Гайтан, на около два километра от Пуерто Колумбия.

Пред властите жената обяснила, че е избягала заради домашно насилие, но не е казала къде е била през последните две години. Няма яснота и как се е озовала в морето. 

Гайтан казва пред колумбийски медии, че нейното изчезване през 2018 г. е опит да избяга от бившия си съпруг след особено жестоко нападение. След като наскоро е била принудена да напусне убежището си, е решила да сложи край на живота си, разказва тя. Взела пари назаем, за да стигне с автобус до морето и се хвърлила. Плавала в продължение на осем часа, преди да бъде намерена от рибарите.

Разказът на Гайтан за обстоятелствата около нейното изчезване противоречи на една от дъщерите й, цитирана от местните медии. Тя казва, че баща й никога не е малтретирал майка й и че психичното й здраве е влошено след инфаркт.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини