Microsoft влиза в надпреварата при 5G мрежите

Microsoft представи днес нова облачна платформа, чиято цел е да помогне на телекомите да изграждат по-бързо 5G мрежи, да намалят разходите и да продават услуги на бизнес клиенти, предаде Ройтерс.

След като забрани достъпа на китайската Хуавей (Huawei) до телекомуникационните си мрежи, правителството на САЩ призовава американките компании, като Майкрософт, да се ангажират повече с 5G технологиите, използвани във все повече области от живота - от самоуправляващите се автомобили до дистанционна хирургия.

Новата платформа ще бъде предлагана чрез водещата облачна услуга на Майкрософт Azure, като според компанията платформата ще помага за намаляване на инфраструктурните разходи, ще дава по-голяма гъвкавост на допълнителните услуги по поискване и ще използва изкуствен интелект, за да автоматизира дейностите.

Според вицепрезидента на Azure Networking Джоузеф Халиди платформата ще намали разходите в някои случаи с 30-40 процентна.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    все е фалирало. купиха скайп иго закриха от некадърност. продават джама само щото хората ги е страх да ползват линукс. хочти фалираха и нокия с глупавата си операционна система. шефа им почна с ваксини да се занимава . пълно мъде
Последни новини