Историческите мистерии по VIASAT History през октомври

Последното пътуване на викингите
От понеделник, 5 октомври, до четвъртък, 8 октомври, в 23:00 ч.
Маратон: 24 октомври от 9:55 и 25 октомври от 15:50. 
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2019

Вижте живота на викингите във време на големи промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да напуснат Скандинавия и ги повеждат на пътуване чак до Франция. 

Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите важна роля в превръщането на Европа в това, което е днес. 

Пътуваме назад във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в крайна сметка отиват в Англия да заемат английския престол. 

Изследваме събитие, което често е определяно като края на епохата на викингите - битката при Хейстингс през 1066 г.

Операция "Златна треска"
Започва на 11 октомври, всяка неделя в 22:00 ч., повторение : следващия петък в 23:00
Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север. 

Към него се присъединяват полярният изследовател Фелисити Астън и лекарят -експерт по отдалечени територии Кевин Фонг. 

Заедно те ще извървят стъпките на последната голяма златна треска - световно събитие, пълно с епични приключения, опасности и героични истории, вдъхновило създаването на множество компютърни игри и филми.

Златното съкровище на потъналия кораб
Неделя, 4 октомври, в 20:45 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

На 26 октомври 1859 г. в последния етап от пътуването му от Мелбърн до Ливърпул, кораб е разбит от една от най-ужасните бури в историята на Великобритания. 

497 души се давят, не оцеляват никакви жени или деца, броят на жертвите е потресаващ, но това се отнася и за загубата на злато на стойност 130 милиона долара, открито в Австралия и превозвано на борда. 

Част от това съкровище все още се намира на дъното на морето. 

Световният шампион по златотърсачество Винс Търкетъл е на мисия да възстанови изгубеното съкровище и да открие кой го е притежавал.

Разгадани мистерии
Започва от понеделник, 5 октомври, всяка делнична вечер в 20:45 ч.
Брой епизоди: 9 x 60 мин.
Година: 2019

Разследващата документална поредица задълбава в някои от най-големите неразрешени загадки на Америка, изследвайки новооткрити доказателства и прилагайки нови технологии при възобновяването на всеки случай. 

От Зона 51 до съдебните процеси срещу Салемските вещици, всяко разследване се води от Дженифър Маршъл - ветеран от Военноморски сили на САЩ, която се преквалифицира в частен следовател. Тя мобилизира екип, който да се заеме с епохалната задача по разрешаването на тези дългогодишни исторически мистерии.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини