Чистачка, издигната фиктивно от селски руски кмет, го победи на изборите

Чистачка, издигната фиктивно от селски руски кмет, го победи на изборите. Историята се развива в отдалеченото на 2,5 часа с кола от областния град Кострома и на 5 от Москва село Повалихино, към което са включени още 29 почти безлюдни села и махали.

Изборите там печели Марина Удгодска, която работи като чистачка в местната администрация. За нея са гласували почти 62% от избирателите, а тя е единственият конкурент на действащия кмет Николай Локтев.

Изданието “Подъем” съобщава, че Удгодска се е кандидатирала по молба на Локтев. “Просто нямаше друг човек и аз бях като подставена... Исках да помогна. Аз не съм си и помисляла, че ще гласуват за мен, не очаквах такова развитие. Аз въобще нищо не правих, а хората идваха и гласуваха. За мене имаше 84 гласа, а за Локтев някъде към 46”, казва Удгодска, която все още работи като чистачка. Тя добавя, че няма представа какви ще бъдат бъдещите й задължения. “Вече пета година съм чистачка. Казаха ми - работете до 30-ти, а какво да правя после никой не знае. Вътрешно не се чувствам готова. Трябва да встъпя в длъжност и после някак си да се откажа. Това е тежко, никога не съм си имала работа с документи”, казва новоизбраният кмет пред “Подъем”.

Част от местните жители смятат, че чистачката ще се справи по-добре от настоящия кмет, който е вече 10 години на поста.

Забележително е, че в едно съседно село вероятно има подобен казус, където изборите печели шофьор на автобус, за когото се предполага, че също е подставено лице на сегашния кмет.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини