Пред завършване са 69 жилища за бедни в Кърджали, продажбата на общински апартаменти –част от социална политика

Пред завършване са 69 жилища за социално слаби кърджалийци. Те се изграждат със средства на Оперативната програма „Региони в растеж”. В тях ще бъдат настанени жители на общината, които са крайно нуждаещи се. Това съобщи по врем на провелата се онлайн сесия на местния парламент, кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. В отговор на запитване на съветника от ГЕРБ Руслан Терзиев той посочи, че общината разполага към днешна дата с 300 апартамента. Практика е жилища да се продават на наематели при изявено от тях желание по пазарни цени. Това също е част от социалната политика. Общината обаче не само строи,но и изгражда. Пример е блок с 30 апартамента, който бе довършен в района на Пазара, каза още градоначалника.

  От предложението за продажба на 5 жилища,внесено за одобрение от местния парламент на последната сесия, става ясно, че тази година общинското ръководство е сложило на тезгяха за продан 70 апартамента.

 Предложението за поредната продажба на общински жилища бе прието с гласовете на ДПС.Против бяха от ГЕРБ.БСП се въздържаха.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини