Ватерполистите от Кърджали поискаха отварянето на закрития басейн, кметът обяви протестът им за политически

Ватерполистите от Кърджали, техните родители и общественици поискаха от кмета на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис ,закритият плувен басейн да бъде отворен за тренировки. Да бъдат допуснати граждани да го ползват свободно,настояха общественици.

 Общинският съветник от „Демократична България”Радослав Милев посочи, че Общината е дала 2 млн.лева за ремонт на съоръжение, което не се използва и стои като паметник. Той упрекна градоначалника,че дава 7 млн.лв. годишно за издръжката на служителите на общината , а няма средства за спортни дейности. Подкрепи го общинската съветничка от ГЕРБ Веселина Юрукова.

 Кметът инж.д-р Хасан Азис подчерта, че басейнът е станал факт благодарение на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. За спорта в Кърджали другите депутати , избрани от Кърджалийския многомандатен район Цвета Караянчева и Александър Симов не са направили нищо. Все още само обещание е новата спортна зала. Градоначалникът обяви протестът пред общината за политически. Той посочи,че от общинския бюджет се издържат 23 клуба, като се привеждат 1 090 000 лв. От пускането отново в експлоатация басейнът е генерирал само загуби. Издръжката му е надхвърлила 1,5 лв.,при годишни приходи от 50 000 лв.

 Общината е с дупка в бюджета от 10 млн.лв.,заради спрените решения на общинския съвет за повишаване на местните данъци и такси. Вината е на областния управител, не пропусна да припомни градоначалника.

Той покани част от присъстващите на среща в нов формат да бъде обсъдена перспективата за ватерпола да се ползва реновирания басейн в Езиковата гимназия.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини