Изправи се.БГ ще си партнира за изборите с ДБГ, Волт, Социалдемократите и Движение 21

Гражданската платформа „Изправи се.БГ" ще участва в изборите и няма да става партия. Формацията ще си партнира с  вече обявените й партньори от дясното политическо пространство – ДБГ и „Волт", както и Социалдемократи и движението на Татяна Дончева, обяви Мая Манолова в интервю за Дарик радио.

Това е моделът нашето обединение за местните избори в София – леви и десни, партийни и безпартийни, се обединиха в битката срещу мутрите. Изправихме се фронтално срещу Борисов в София, ще го направим и сега, на предстоящите парламентарни избори в цялата страна. Това, което ни обединява е, че сме демократи и не искаме корупцията да е първа политическа сила, посочи още тя.

Манолова добави, че Борисов и неговият кръг ще се съпротивляват до последно на оставката в страх им от ревизия и справедливост. Има още за крадене и това ги държи, каза още тя.

Всеки, който ще участва в парламентарните избори, да заяви ще се коалира ли с Бойко Борисов. „Изправи се.БГ" няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с „Обединени патриоти", нито с ДПС. ДПС са третият ясен за всички български граждани, но формално скрит, участник във властта. Те наравно с патриотите и ГЕРБ разпределят порциите, каза тя на въпрос би ли се коалирала с някой от настоящото мнозинство.

На този въпрос трябва да отговорят и Христо Иванов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Цветан Цветанов и всички, които ще се явят на изборите, заяви Манолова.

По думите ѝ европейските институции са научили за кюлчетата злато, чекмеджетата, записите, къщата в Барселона и това няма как да се замете. Тежкото подозрение на Европа, че премиерът участва в схема за пране на пари, няма как да се прикрие, каза тя.

Ще има ревизия как са похарчени парите за икономическите мерки след коронавируса. Теглят се нови 5 млрд. лв. дълг, като не е ясно дали ще стигнат до гражданите и бизнеса или до трапезата и чекмеджетата на властта, допълни тя.

На въпрос за извличането на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива" от парламента преди два дни, Манолова заяви, че гражданите не са поданици и имат право да влизат в Народното събрание.

Ще се завихри торнадо от социални протести, защото бизнесът е оставен на произвола, а имаше щедри обещания от Борисов. Икономическите мерки на Борисов за преодоляване на кризата след пандемията от коронавирус са отчайващо закъснели и имат предизборен привкус. Борисов не иска да помогне на хората и на бизнеса, а иска да си купи изборите, заяви Мая Манолова.

Източник: offnews

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Из
    избори
    6 -1
    10:59, 20 сеп 2020
    Коалиция "Манджа с грозде".
  • 2
    Да
    Дамян
    2 -1
    20:10, 20 сеп 2020
    Още първия ден ще се сбият Мая и Татяна , защото и двете не могат да си затворят устите и няма как да се разберат коя ще мълчи.
  • 3
    Ол
    Олег
    0 0
    12:29, 21 сеп 2020
    По-добре да се сбие някой с някого, отколкото да цари това мирно ограбване на милиарди!
Последни новини