Kриминални структури, които се използват от статуквото, вкарали провокатори в протеста, според Цветанов

Според бившия председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов хора, които искат сегашната власт да остане, са вкарали провокаторите в протеста на 2 септември, при който се стигна до сблъсъци. Пред bTV той заяви, че тогава и полицията не си е свършила добре работата, като отдаде това на заповедите, които са получавали хората на терен.

"Властта се брани на всяка цена. Тези, които искат да я запазят, вкараха провокаторите в протестите. Не бих казал, че директно властта ги е вкарала, а по-скоро хора, които искат тя да остане начело на държавата. Това са криминални структури, които се използват от статуквото", каза още той.

Според него действията на полицията по време на протеста на 2 септември не са били адекватни. По думите му полицаите е трябвало да действат много по-бързо и индивидуално да извеждат провокаторите.

"Полицаите бяха жертва на разпорежданията на висшите служители. Енергията на протеста трябваше да бъде размита. Целта беше да се раздели обществото на две", допълни Цветанов.

Той също така каза, че част от собствениците на малък и среден бизнес в страната са поставени под натиск и "имат усещане, че ще им го вземат, че може да бъдат репресирани от държавната машина". Цветанов коментира и министерските оставки, които премиерът Бойко Борисов поиска и получи в средата на юли в опит да успокои едва започналите антиправителствените протести и да се разграничи от ДПС. Постовете си загубиха вътрешният министър Младен Маринов, финансовият Владислав Горанов и икономическият Емил Караниколов.

"Влади Горанов беше част от ГЕРБ от самото начало. Разбрах по време на скандала (бел. ред. около оставката на Горанов), че той е бил член на младежкото ДПС", добави Цветанов без да уточнява откъде има информацията.

Той каза още, че тази неделя (20 септември) ще се проведе инициативният комитет на политическия му проект "Републиканци за България". На събитието ще бъдат представени част от лицата, които на 27 септември ще учредят партията. Бившият вътрешен министър подчерта, че това ще е проект, който дава представителност на всички етнически групи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    3,
    3,14
    3 -2
    08:37, 19 сеп 2020
    Няма да ни казваш нищо,защото не може "баш крадеца",да казва дръжте го!
  • 2
    Ци
    цирк
    0 -3
    08:55, 19 сеп 2020
    Поредният комунистически доносник основа поредната "дясна" партия.
  • 3
    Ко
    Когато
    5 -2
    12:03, 19 сеп 2020
    Когато и предателите на народа създават партия не върви на добре! Създава гроб № 2. Паралелни държави, паралелни партии, паралелни мутри и всичко най-лошо за държавата.
  • 4
    19
    1944
    2 -1
    13:50, 19 сеп 2020
    И този е за Белене-на строг режим!
  • 5
    Ве
    Ветан Ветанов
    0 -1
    18:48, 19 сеп 2020
    Цвъки казва истината! Той най-добре ги знае тия неща - бил е в "кухнята"!... Само като са извън властта казват истината...
Последни новини