14 °C

Осем пожарникари от РДПБЗН-Кърджали са наградени за професионалния им празник

Осем служители от РДПБЗН-Кърджали са наградени във връзка с професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. Със заповед на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов петима са отличени с писмена похвала за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения, а трима са получили същата награда със заповед на директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов. Днес огнеборците от областта отбелязаха празника си с тържествен водосвет за здраве на параклиса „Свети пророк Илия“. Венци и цветя бяха поднесени на паметника в Кърджали на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР от областния управител Никола Чанев, д-р Атанас Митков, директор на ЦСМП, от ръководствата на Областния съвет на БЧК и на РДПБЗН.

            На 16 септември е предвиден Ден на отворени врати в РДПБЗН и Районните пожарни служби, а в периода 16-18 септември приемни за граждани от 9,30 часа до 12 часа.

            Резултатите от работата на РДПБЗН-Кърджали, представени от директора комисар Сергей Заимов,очертават следната картина: от началото на 2020 година  са регистрирани 583 произшествия, от които 350 са пожарите.  Само за месец септември, тази година, броят на произшествията е 69, от които 55 са пожарите. През настоящата година няма загинали граждани. 61 процента от пожарите са причинени от небрежна работа с огън, на второ място е неправилно използване на отоплителни уреди /17 процента/, а на трето – късо съединение /10 процента/. Нанесените щети при пожари са: унищожени 1208 кв. м покривна конструкция, 18 декара гора, 8 леки автомобила, 1320 бали фураж, 1624 декара горска постеля, сухи треви и храсти.

            По линия на държавния противопожарен контрол са извършени 1461 тематични и контролни проверки и 32 комплексни проверки на обекти. Връчени са 501 разпореждания, 29 протокола и са предписани 999 мероприятия. Съставени са 71 акта за установени административни нарушения и са приложени 8 принудителни административни мерки.По Закона за защита при бедствия проверките са 141, връчени са 137 протокола и 57 констативни акта.

            На територията на областта са изградени 6 доброволни формирования с 56 доброволци, които са участвали при потушаване на 8 пожара и в 47 мероприятия във връзка с предпазването на гражданите в условията на пандемия. 348 ученици са се включили в 32 младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
27 окт 2020
Последни новини