Осем пожарникари от РДПБЗН-Кърджали са наградени за професионалния им празник

Осем служители от РДПБЗН-Кърджали са наградени във връзка с професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. Със заповед на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов петима са отличени с писмена похвала за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения, а трима са получили същата награда със заповед на директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов. Днес огнеборците от областта отбелязаха празника си с тържествен водосвет за здраве на параклиса „Свети пророк Илия“. Венци и цветя бяха поднесени на паметника в Кърджали на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР от областния управител Никола Чанев, д-р Атанас Митков, директор на ЦСМП, от ръководствата на Областния съвет на БЧК и на РДПБЗН.

            На 16 септември е предвиден Ден на отворени врати в РДПБЗН и Районните пожарни служби, а в периода 16-18 септември приемни за граждани от 9,30 часа до 12 часа.

            Резултатите от работата на РДПБЗН-Кърджали, представени от директора комисар Сергей Заимов,очертават следната картина: от началото на 2020 година  са регистрирани 583 произшествия, от които 350 са пожарите.  Само за месец септември, тази година, броят на произшествията е 69, от които 55 са пожарите. През настоящата година няма загинали граждани. 61 процента от пожарите са причинени от небрежна работа с огън, на второ място е неправилно използване на отоплителни уреди /17 процента/, а на трето – късо съединение /10 процента/. Нанесените щети при пожари са: унищожени 1208 кв. м покривна конструкция, 18 декара гора, 8 леки автомобила, 1320 бали фураж, 1624 декара горска постеля, сухи треви и храсти.

            По линия на държавния противопожарен контрол са извършени 1461 тематични и контролни проверки и 32 комплексни проверки на обекти. Връчени са 501 разпореждания, 29 протокола и са предписани 999 мероприятия. Съставени са 71 акта за установени административни нарушения и са приложени 8 принудителни административни мерки.По Закона за защита при бедствия проверките са 141, връчени са 137 протокола и 57 констативни акта.

            На територията на областта са изградени 6 доброволни формирования с 56 доброволци, които са участвали при потушаване на 8 пожара и в 47 мероприятия във връзка с предпазването на гражданите в условията на пандемия. 348 ученици са се включили в 32 младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини