GM остава без Pontiac G8

Pontiac G8 вероятно е твърде ценен, за да се загуби. Въпреки това ще бъде спряно производството на консктруирания в Австралия седан, както и на останалите автомобили с марка Pontiac.

Изпълнителният директор на General Motors, Боб Лъц, беше заявил преди по-малко от седмица, че G8 ще се продава в САЩ с името Chevrolet Caprice. Понастоящем обаче тези негови намерения остават неосъществени. Макар Лъц все още да оценява достойнствата на Pontiac G8, ниският обем на производството на седани, както и стремежът на General Motors да намали разходите си, причиниха спирането на конструирането на модела.

„ Pontiac G8 няма да продължи съществуването си като Caprice. Бях споменал това и казах, че проучваме, обмисляме сериозно въпроса, защото модел като G8 е твърде добър, за да бъде загубен", сподели Боб Лъц в блога на корпорацията. Той разкри още: „Всичко това е вярно. Но трябва да кажа, че с подобрения ни маркетинг, след обсъждането на прогнозите за бъдещето и внимателно проучване от компанията просто не можехме да съставим бизнес програма за оцеляването на модела. Не и подходяща за състоянието на днешния автомобилен пазар, на икономиката и при настоящите и предстоящите за въвеждане стандарти за икономичност на колите".

Боб Лъц заяви, че спирането на производството на Caprice няма да попречи на дейността на General Motors и плановете на компанията, свързани със създаването на автомобили със задно окачване. Въпреки това загубата на модела Pontiac G8 ще остави голяма празнина в продуктовата линия General Motors. Седанът Cadillac CTS, както и базовият му модел CTS ще се предлагат за клиентите с интерес към коли със задно предаване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини