СДВР: На над 100 полицаи е оказана помощ на място, 27 били прегледани в здравни заведения

Срещу българската полиция не бяха изправени мирно протестиращи граждани, а криминален контингент и ултраси, доведени от провинцията и търсещи директен сблъсък с колегите. Това заяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев по време на брифинг.

По думите му част от протестиращите са били предварително подготвени с противогази и лични предпазни средства. Освен спрей, спрямо полицаите са били използвани метални пръти, дървени колове, камъни и павета от софийските улици.

Много са пострадалите полицаи на протеста днес. На над 100 полицаи е оказана помощ на място, а 27 са прегледани в здравни заведения.

"Бих искал да попитам кой мирен гражданин отива на протест с маска, противогаз, предпазни средства и използва лютив спрей срещу колегите", заяви Хаджиев.

Ответната реакция е отговор на инстинкта за самосъхранение на самите полицаи. Използването от страна на полицейските служители на помощни средства е изцяло в рамките на закона, подчерта директорът на СДВР. Той дори определи колегите си като "на моменти пасивни" и платили цената на поражения върху самите себе си, но да запазят гражданския мир.

Георги Хаджиев припомни призивите през целия ден от страна на МВР да се спазва законоустановения ред. "Не срещнахме разбиране и се търсеше директен сблъсък от страна на протестиращите с органите на полицията", е оценката на комисар Хаджиев.

35 души са задържани и отведени в столични управления на МВР.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    12
    123
    3 -5
    17:59, 2 сеп 2020
    Господа полицаи моля учете се от вашите колеги в другите дъжави да си полицаи е гордост не оставяите гейове и нерализирани комплексари да се подиграват с вас с униформата и институцията иначе и аз много мразя бойко тои трябва да е в затвора затова защите честа си а и държавата
  • 2
    Йо
    Йордан
    4 -2
    18:18, 2 сеп 2020
    На това му се казва котешки каваци
  • 3
    --
    - -
    4 -3
    19:35, 2 сеп 2020
    Заптието скача според тоягата.
  • 4
    Па
    Патриций
    5 -4
    23:42, 2 сеп 2020
    Протестиращите са едни злобни, двулични и не особено интелигентни хейтъри, които имат невероятен късмет да си правят зулумите в демократична държава с търпелива и толерантна полиция. А заслужават палки по задниците... Тия протестиращи за нищо не бих ги подкрепил, това са си чисти неонацисти и комуняги, които не търпят чуждо мнение.
    • Хх
      Ххх
      3 -2
      01:12, 3 сеп 2020
      Най-верния и безпристрастен коментар.
Последни новини