Пореден жълт код за опасни горещини в Кърджали и областта

От НИМХ-МОН за 01.09.2020 г. е обявен жълт код за горещо време с максимални температури на места до 36-39° в 24 области в страната, както следва: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, В. Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Смолян и Ямбол.

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове и до полунощ над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който след обяд над западната част от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и с него ще започне прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, по-ниски по крайбрежието на морето, за София 34°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, в сутрешните часове на места за кратко ще има ниска облачност. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини