Сезгин Шен спечели шахматния турнир в Ардино, организиранв памет на учителя Реджеб Еминов

30-годишният учител по шахмат от Момчилград Сезгин Шен, спечели шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на дългогодишния учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов. В надпреварата, която се проведе през уикенда в местното заведение „Bar Grill-Gogi”, взеха участие 24 шахматисти от Ардино, Кърджали, Момчилград, Бял извор, Млечино, Ябълковец. Турнирът се проведе в седем кръга по швейцарската система, с контрола 15 минути+5 секунди за ход. На второ място се класира Еминали Салиф от Кърджали, а на трето и четвърто място останаха стоматологът д-р Фикри Гюлестан от Момчилград и Мюмюн Байрам от Млечино. Призьорите бяха наградени с купи и парични награди, осигурени от бизнесмена Гюрсел Шентюрк от Истанбул.

Шахматните срещи бяха наблюдавани и от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Спортната проява се проведе по инициатива на градското читалище „Родопска искра 1921“ с основен организатор д-р Недим Исмаилов.

Съдия на турнира бе учителят по физкултура в СУ „Васил Левски“ Месут Хайрулов.

Участниците в шахматния турнир изказват искрените си благодарности за перфектната организация на турнира, както и за любезното обслужване на персонала на местното заведение „Bar Grill-Gogi”.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини