Ферибот спаси дете, отнесено от морето с надуваем еднорог

Дете е било отнесено с надуваем еднорог в морето край гръцкия град Антирио в Йонийско море и спасено от екипаж на ферибот.Случката се е разиграла на 24 август, а местните социални мрежи разпространиха видео със спасяването на момиченцето.

Детето, на предполагаема възраст около 4-5 години било намерено на около 800 метра от брега, където семейството се било разположило на почивка за уикенда.

Малката си играела във водата край град Антирио в Коринтския залив, когато започнала да се отдалечава и изпадналите в паника родители се обърнали за помощ към служителите на ферибот, да я изтеглят обратно на брега.

Видео, заснето от инцидента, показва капитана на кораба Григорис Карнезис да приближава внимателно борда на плавателния съд към люшкащото се по вълните поясче.

Карнезис заявил, че в този момент изпълнявал рутинен курс, когато получил обаждане по уредбата с въпрос дали е забелязал момиченцето в морето.

Според него малката е била силно уплашена, което може да се потвърди от обстоятелството, че се е била здраво вкопчила в надуваемия пояс.

“Почувствах се длъжен да помогна, не заради естеството на работата ми, а като човешко същество”, заяви капитанът. “Няма защо да ми благодарят. Направих това, което всеки друг на мое място би сторил в дадения случай.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини