Четиритомна история разкрива миналото на Златоград, съставител е журналистът Ефим Ушев

Четиритомна история разкрива миналото на Златоград. Неин съставител е журналистът Ефим Ушев. В четири тома под надслов "Златоградски страници" са събрани статии за града и региона ,публикувани през последните 30 години на страниците на списвания от Ушев "Златоградски вестник. Три от книгите са издадени през 2016 г. по случай двадесет и  пет годишният юбилей на вестника. Последният четвърти том излезе от печат през тази година и е посветен на тридесет годишнината от първия брой на "Златоградски вестник". Книгите излизат от издателство "Славена"-Варна.
 Четирите тома съдържат статии за миналото на Златоград и региона от най-дълбока древност до наши дни. В последния том акцентът е положен върху връзките с Беломорието. Осветлена е историята на старите родове и връзките мужду мюсюлмански и християнски кланове.
 В предисловието към четвъртия том съставителят Ефим Ушев пише:"И понеже все пак отбелязваме един 30-годишен юбилей на изданието,което е причина всичко това да бъде събрано,редактирано и изнесено "на бял свят"-как виждаха  "Златоградски вестник" и какви писма ни изпращаха  наши читатели и автори,как самата редакция общуваше през тези 30 години със своите автори и читатели-на това е посветен последния раздел на книгата ,която представихме".
Авторът на голямата част от публикациите-Ефим Ушев изказва своята благодарност към интелектуалния кръг, оформил се около вестника през тези три десетилетия.
Георги Кулов
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини