След 4 години ремонтираха разбития тротоар на Попската градина, за съжаление остана недовършен

Изображение 1 от 3

    След четири години бе ремонтиран разбития тротоар на Попската градинка в Кърджали. Това не направи фирмата,която го разкопа, а строителното дружество "Меаца".
     Ще припомним,че преди няколко години по инициатива на кмета инж.д-р Хасан Азис тротоарите около попската градинка бяха разкопани, за да се поставят кабели и да се свържат лампите, за да може жителите на околните сгради да се събират вечер за отдих. Нищо такова не се получи. Кабели бяха поставени ,но лампите не светнаха. Фирмата изпълнител не си мръдна пръста да възстанови плочките на разкопаните тротоари. Не се стресна и от публикациите на общественика д-р Марин Мухтаров д.м. Местните хора бяха загубили надежда, че тротоарите ще се ремонтират и децата им няма да се препъват и газят кал.
       Тази година обаче се наложи да се обновяват кабели на Енергото. Тротоарите бяха разкопани за да се положи ново енергозахранване.  В последствие бяха поставени нови плочки.  Но само там,където бяха извършени изкопните работи за новите кабели. Това направи фирма "Меаца".  Вместо похвали обаче работниците получиха упреци от тези ,които преди години не бяха си свършили работата. Упреците са,че са били застрашени техните кабели,поставени в разрез с всякакви изисквания за безопасност непосредствено под плочките.
     Местните жители се питат колко време ще изкара новия тротоар.  Защото заради паркираните коли сметовозите се качват върху тротоара при маневрите и къртят плочките.  Те недоумяват защо общината е е доплатила нищожна сума на "Меаца",за да се довърши полагането на плочки в късия участък на улица "Васил Априлов",който остана разбит.
    Георги Кулов
     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Къ
      кърджалиец
      0 0
      16:30, 22 авг 2020
      Този кмет хасан азис така се ояде че града заради него заприлича на сирийско населено место.как не се засрами.отклоняват се средства за незначителни селски проекти рушвети от поръчки. Защо града не се вдигне пред общинтата и апартаментите му и да го освирка и освирка. Къде е" каскета"да го сложи на "рентген" и да видите какво ще излезе от рушвети,имоти и пари лични и с поставени лица в страната и в турция. Така е с тази турска противоконституционна партия която възникна от продаажни български мекерета,президентии премиери,депутати.

    Още новини

    Последни новини