19 °C

След 4 години ремонтираха разбития тротоар на Попската градина, за съжаление остана недовършен

Изображение 1 от 3

  След четири години бе ремонтиран разбития тротоар на Попската градинка в Кърджали. Това не направи фирмата,която го разкопа, а строителното дружество "Меаца".
   Ще припомним,че преди няколко години по инициатива на кмета инж.д-р Хасан Азис тротоарите около попската градинка бяха разкопани, за да се поставят кабели и да се свържат лампите, за да може жителите на околните сгради да се събират вечер за отдих. Нищо такова не се получи. Кабели бяха поставени ,но лампите не светнаха. Фирмата изпълнител не си мръдна пръста да възстанови плочките на разкопаните тротоари. Не се стресна и от публикациите на общественика д-р Марин Мухтаров д.м. Местните хора бяха загубили надежда, че тротоарите ще се ремонтират и децата им няма да се препъват и газят кал.
     Тази година обаче се наложи да се обновяват кабели на Енергото. Тротоарите бяха разкопани за да се положи ново енергозахранване.  В последствие бяха поставени нови плочки.  Но само там,където бяха извършени изкопните работи за новите кабели. Това направи фирма "Меаца".  Вместо похвали обаче работниците получиха упреци от тези ,които преди години не бяха си свършили работата. Упреците са,че са били застрашени техните кабели,поставени в разрез с всякакви изисквания за безопасност непосредствено под плочките.
   Местните жители се питат колко време ще изкара новия тротоар.  Защото заради паркираните коли сметовозите се качват върху тротоара при маневрите и къртят плочките.  Те недоумяват защо общината е е доплатила нищожна сума на "Меаца",за да се довърши полагането на плочки в късия участък на улица "Васил Априлов",който остана разбит.
  Георги Кулов
   

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Къ
   кърджалиец
   0 0
   16:30, 22 авг 2020
   Този кмет хасан азис така се ояде че града заради него заприлича на сирийско населено место.как не се засрами.отклоняват се средства за незначителни селски проекти рушвети от поръчки. Защо града не се вдигне пред общинтата и апартаментите му и да го освирка и освирка. Къде е" каскета"да го сложи на "рентген" и да видите какво ще излезе от рушвети,имоти и пари лични и с поставени лица в страната и в турция. Така е с тази турска противоконституционна партия която възникна от продаажни български мекерета,президентии премиери,депутати.

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини