Напаст от комари в Гледка, жителите готови за бунт

Напаст от комари тормози жителите на кварталите Горна и Долна Гледка на Кърджали. Черни едри насекоми от месеци облитат домовете на тукашните кърджалийци и не им позволяват да излизат свободно навън. Игрите на открито за децата са почти невъзможни. Не помагат никакви приспособления за пропъждането на наглите насекоми.

 Местните жители споделят, че комарите са едри,черни и не жужат преди да хапят. Вечер спането без мрежи на прозорците е абсурд.

 Жителите на двата квартала сочат като развъдник на комарите двата микроязовира между Горна и Долна Гледка. От тук наглите насекоми извършват своите набези.

  Инициативен комитет настоява Община Кърджали да извърши незабавно пръскане и премахване на развъдниците на насекомите. Те смятат,че така ще се избегнат и зарази. Комитетът е убеден,че кметът ще разпореди незабавни действия. Членовете на комитета са тези,които преди години организираха протести за обходен маршрут на товарни камиони. Те са готови ако ръководството на Община Кърджали не чуе апела им да организират блокада на пътя Кърджали-Момчилград при АРЗ.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини