25 °C

Илия Гърков:Профилактиката срещу COVID 19 е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс металс

Профилактиката срещу COVID 19  е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс метълс. Правилата за предпазване от коронавируса са залегнали в ежедневието на работниците и служителите в рудника "Ада тепе" и подизпълнителите ни. Това сподели пред журналисти в Крумовград вицепрезидентът и генерален мениджър на златодобивната компания Дънди прешъс метълс д-р инж.Илия Гърков. Той посочи, че инструктажът за лична хигиена е ежедневие.Препоръчват се мерки  като миене на ръце с вода и сапун, обтриване с алкохолен дезинфекционен разтвор, носенето на предпазна маска,задължителното й ползване в затворени помещения и други. Нашите разбирания са, че хигиенните правила се нуждаят от висока степен на съпричастност от служителите и това е налице. Изискваме не социална ,а физическа дистанция,подчерта д-р Гърков.Той каза ,че в Дънди прешъс метълс-Крумовград строго се следи за опазването на личните данни. Когато има случаи на работници,контактували с вирусоносители или ,които имат наченки на сиптоми,наподобяващи COVID 19, се вземат всички мерки, като тестване на служителите  и хигиенизиране на помещения. Спазвайки Закона за защита на личните данни анонимността им е гарантирана,отбеляза д-р Гърков.
 Генералният мениджър на  златодобивната компания посочи,че дружествата на ДПМ в България са дарили средства в общ размер от 320 000 лв.за инвестиции в обществото за борба с коронавируса.В партньорство с минния бизнес  и чрез БМГК са покрити транспортни разходи за доставка на лични предпазни средства чрез правителствения самолет.Осъществена е подкрепа на МБАЛ "Пирдоп";МБАЛ "Живот+"-Крумовград ;МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" -Кърджали и УМБАЛ "Св.Екатерина"-София за подготовка за прием на пациенти с COVID 19. Дарени са бързи тестове за COVID 19 на МБАЛНП "Св.Наум"-София. За лечебните заведения в Пирдоп и Крумовград,както и за двата спешни центъра в градовете е осигурено гориво за линейките до края на годината. Служителите на полицейските управления в Крумовград и Пирдоп, както и граничните полицаи в родопския град получиха лични предпазни средства, посочи д-р Гърков.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ро
  родолюбец
  0 0
  15:48, 14 авг 2020
  този гърков докога ще си прави собствен и на фирмата пиар. с баламосване и прах в очите чрез разни инвестиции в социалната сфера в крумовград но ще им видим поразиите след като си тръгнат. заразени почви и питейна вода,болести и т.н. златодобива е чрез вредни методи извличането му.
  никой не прави подаръци за милите очи на населението,респ.общината. извличат си милионите а след това коронавируса ще е най малкия проблем.
  проверете всичко това чрез световни независими експерти в златодобива,а не чрез поръчкови от фирмата
 • 2
  Кр
  крумовградчанин
  0 0
  10:19, 15 авг 2020
  докога ще се появава този и ще си прави евтина и гузна реклама. оглозгаха държавата и чао ище се присмиват на наивната общественост

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини