Xiaomi патентова смартфон с отделение за слушалки

Изображение 1 от 3

    Xiaomi не спира да показва, че иновациите и вслушването в нуждите на потребителите са част от основната стратегия на компанията.

    Безжичните слушалки, особено малките, които забравяме в ушите си с дни и често губим, изглежда са следващото значимо начинание на компанията.

    Проблемът с честото губене може би ще бъде решен, ако съдим по патент за смартфон на Xiaomi, който наскоро плъзна из интернет.

    Изображенията от LetsGoDigital, направени по патентните рисунки, разкриват телефон със специални отделения в горната част, предназначени за съхранение на чифт слушалки.

    Силно се надяваме тези графики да са само прототип и финалният дизайн на слушалките да бъде поне малко по-атрактивен.

    Към момента те изглеждат доста постно, ако ги сравняваме с Galaxy Buds+ на Samsung или AirPods Pro на Apple.

    Изглежда идеята на Xiaomi е слушалките да се зареждат от батерията на телефона и да са винаги лесни за прибиране и изваждане. Дали ще ги губим по-рядко - засега не можем да знаем, но виждаме логиката на Xiaomi.

    Възможно е слушалките да служат и като говорител, когато са прибрани в апарата, но това засега са по-скоро предположения.

    Самият патент също не обещава, че подобно устройство ще влезе в поточната линия на китайската копания, но все пак е ориентир за посоката, в която инженерите на Xiaomi гледат.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини