Заловиха неправоспособен шофьор, опитал се да премине без книжка през КПП "Чилик"

Неправоспособен водач е бил установен при проверка на КПП „Чилик“. 58-годишен се придвижвал с лек автомобил „Форд“ и при направена справка се изяснило, че е в срок на изтърпяване на принудителна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. Проверката е по чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Момчилград. При проверка в района на спирка „Джебел“ на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 31-годишен, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик за пререгистрация в двумесечен срок от придобиването.

Вследствие на нарушена дистанция товарен автомобил „Дачия“, управляван от 55-годишен, блъснал лек автомобил „Пежо“. Произшествието станало вчера на кръстовището между бул.“Сан Стефано“ и ул.“Булаир“ в областния град. Водачът, причинил катастрофата, напуснал мястото и е бил издирен по-късно. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини