Проф. Огнян Герджиков дари на библиотеката в Кърджали 150 тома литература от личната си библиотека

При частно посещение в Кърджали бившият председател на Народното събрание и дългогодишен преподавател в СУ "Климент Охридски" проф. Огнян Герджиков дари на Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" 150 тома литература от личната си библиотека, съобщиха от пресцентъра на културната институция.

"Това са произведения, които с удоволствие съм чел и препрочитал, а желанието ми е те да достигнат до колкото се може повече читатели", е казал проф. Герджиков. Това е написал и в Книгата за впечатления на библиотеката.

Дарените изданията са от различни сфери на знанието - изкуство, художествена, научна, справочна и друга литература. Сред тях са "Борис Христов" на Атанас Божков, "Николай Гяуров в големия театър на идеите" на Розалия Бикс, "100 известни личности от българското масонство" на Божидар Савов, "Законът на Мърфи наопаки", "Мъже на власт" и др.

Директорът на библиотеката Елисавета Кехайова е подарила на проф. Герджиков картина, нарисувана от местен художник, наречена "Звън", с пожеланието винаги когато я погледне, да чува звъна на родопските чанове.

Преди да отпътува професорът е приел поканата да гостува отново на библиотеката, за да представи най-новите си книги.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини