Продажба на общински жилища и новобразувани имоти по параграф 4 ще решават местните депутати

Предложение за промени в програмата за продажба на общински имоти ще гледат местните депутати на предстоящата сесия на ОбС. То е внесено от кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Общинските имоти, които предстои да бъдат одобрени за продажба са три парцела в кв. „Възрожденци – Прилепци” и селскостопанска сграда в  с.Стражевци. Продажбата на имотите ще бъде чрез публично оповестен търг или конкурс.

Става ясно, че за две от общинските жилища, включени в програмата към момента - общо 25, има отказ от страна на наемателите за закупуване, като в същото време има постъпили заявления за закупуване от 5 наематели.

С предложението към обявените за продажба с решение на ОбС през януари тази година 22 апартамента общинска собственост се добавят още 5.

Списъкът може да бъде видян ТУК.

С друга докладна кметът предлага продажбата на новобразувани имоти частна общинска собственост по параграф 4. Те са в Кърджали, Опълченско, Неделино и Петлино - общо 25. Пазарните им цени са вече определени от оценители на имоти и са приети от Експертния съвет за приемане на правни анализи и пазарни оценки за продажба на общинско имущество. Продажбата на имотите да се извърши чрез публичен търг с тайно наддаване, предлага градоначалникът. Кметът на общината да извърши всички действия по организацията и провеждането на търговете, както и да издаде заповеди и сключи договори за покупко-продажба на имотите, гласи още проекторешението. 

Списъкът може да бъде видян ТУК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини